Tehokas Leijona Futsal löi Riemun 8–2

Aleksi Pirttijoki iski liigauran avausmaalinsa lauantaina. Kuvat: Tuukka Nyström

Toijalan Monitoimihallin lauantai-iltapäivässä nähtiin varsin yksipuolinen Futsal-Liigan ottelu. Kotijoukkue Leijona Futsal vyörytti jatkuvalla syötöllä peliä kohti jyväskyläläismaalia. Lopulta vierasjoukkue Riemun selkäranka katkaistiin lukemin 8–2 (3–1).

Ottelun avauskymppi oli kuitenkin vielä eriskummallinen. Riemu iski ainoasta maalipaikan näköisestäkään tilanteesta minuutin kohdalla pallon aivan ylänurkkaan ja lukemiksi 0–1. Leijona Futsal ei tästä häkeltynyt vaan jatkoi määrätietoista hyökkäyspeliään. Se tuotti maalipaikkoja liukuhihnalta, vaikka tasoitusta jouduttiinkin odottelemaan peräti neljännelletoista minuutille asti. Silloin edes vierasjoukkueen erinomainen maalivahti EinoElmeri Muhonen eivätkä kovia kokeneet maalitolpatkaan pystyneet estämään Tatu Ahosen upeaa 1–1-tasoitusta.

Kun hanat saatiin vihdoin auki, seurasi jatkoa nopeasti. Petri Grönholm ja Dusan Milojevic pääsivät hassuttelemaan vapaasti kotijoukkueen nopeaan johtoasemaan jälkimmäisen viimeistellessä tyhjään jyväskyläläismaaliin. Kun vielä Jussi Nyström osui 10 metrin rankkaripisteeltä vierasjoukkueen virhetilaston täyttyessä, mentiin tauolle vähintäänkin ansaitussa kotijohdossa 3–1.

Aleksi Pirttijoelle ensimmäinen liigamaali

Dusan Milojevic esiintyi tehokkaasti ja tuuletti villisti maalejaan.

Toiselle jaksolle pelinkuva ei juuri muuttunut – paitsi, että nyt Leijona Futsal sai haluamansa nopean avausmaalin. Yksi päivän hahmoista, Milojevic, pujotteli upeasti muutaman Riemu-pelaajan ohi ja upotti ratkaisevan tuntuisasti lukemiksi 4–1 jo jakson avausminuutilla.

Toinen jakso oli huomattavasti avoimempaa peliä kuin ensimmäinen, ja kotijoukkueen maalilla Tuomas Kallioinenkin joutui venymään muutamaan hienoon torjuntaan.

Kotijoukkueen riemumarssi kohti voittoa jatkui tehokkaampana kuin ottelun alussa. Se teki neljä hienoa maalia, ja kun Riemukin osui kerran omasta kaukorankkaristaan, jäivät pisteet siis Akaaseen lopulta maalein 8–2.

Toisen jakson maalijuhlassa Petri Grönholm osui kahdesti ja nousi samalla koko liigan pistepörssin kärkeen. Yasar Elbellerin esityö Nyströmin päivän toiseen maaliin oli komeaa katseltavaa, samoin kuin ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Aleksi Pirttijoen rankkari.

Flunssaisena pelin sivusta katsellut valmentaja Jovan Stankovic näki pelissä paljon hyvää.

– Pelasimme aika tasapainoisen ottelun, vaikka toisella jaksolla hiukan ylihyökkäämistä näkyikin, kun numerot repsahtivat. Selkärankamme kesti myös alun tappiotilanteen. Aleksin ensimmäinen liigamaali oli tietysti lisäksi hieno juttu, Stankovic pohdiskeli.

Liigan parhaat pelaavat Loimaalla

Voittajien oli helppo hymyillä lauantaina – Dusan Milojevic (vas.) ja Jussi Nyström.

Tulevana viikonloppuna syyskauden neljä parasta niin miesten kuin naistenkin Futsal-Liigoista kokoontuu Loimaalle. Siellä pelataan Final Four -turnaus, johon mukaan pääsivät syyskauden neljä parasta kummastakin sarjasta. Voittajalle on luvassa kultamitaleiden lisäksi rahapalkintokin.

Riemu-voitollaan liigassa kolmannen paikkansa pitänyt Leijona Futsal kohtaa lauantai-iltana Loimaan Liikuntahallissa välierässä sarjakakkosen Sievin. Ottelu käynnistyy kello 18. Toisessa välierässä kohtaavat isäntäjoukkue Someron Voima ja liigan kärkijoukkue KaDy Jyväskylästä. Sunnuntaina edessä on finaali ja pronssiottelu.

Jussi Nyström osui kahdesti Riemua vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?