WFT ei horjuttanut Leijona Futsalin kakkosjoukkuetta

Valkeakoskelainen Teppo Tenkanen on istunut hyvin akaalaisen Leijona Futsalin kakkosjoukkueen kokoonpanoon. Tenkanen iski kolme maalia WFT:n verkkoon 13. tammikuuta. Kuva: Jukka Koskinen

Leijona Futsalin kakkosjoukkue sai futsalin kakkosdivisioonassa lauantaina 13. tammikuuta Toijalan Monitoimihallille vieraita naapurikaupunki Valkeakoskelta. Vierailija WFT ei juurikaan horjuttanut kotijoukkuetta, joka vei kolme pistettä maalein 7–3 (5–3).

LeiF sai tähän otteluun kokoonpanoonsa kokonaista seitsemän pelaajaa. WFT taas pääsi jylläämään täydellä kolmella kentällisellä. Nytkään ei määrä korvannut laatua, vaikka vauhdilla vieraat aloittivatkin. Ajassa 1.46, taululla oli 0–2-vierasjohto.

Sehän olikin sopiva herätys Leijonille. Taukojohtoon 5–3 joukkuetta avittivat Joonas Pietikäisen hattutemppu. Janne Hevonoja sekä Teppo Tenkanen osuivat kumpikin kerran. Leijonien toinen hattutemppuilija Tenkanen vastasi toisen jakson molemmista osumista.

Kapealla rosterilla taistelleet leijonat käyttivät pelaamisessa järkeään. Vauhtipeliin ei lähdetty, ja muukin höntyily jätettiin pois. WFT ei saanut oikeastaan mitään etua selvästi suuremmasta pelaajamäärästään. Melko hidas pallon liikuttelu ei aiheuttanut leijonien rivistössä suurempaa paniikkia.

Leijonien kolmossija vahvistui entisestään lauantain voitolla. Leijonien sarja jatkuu vierasottelulla 21. tammikuuta pirkkalalaista PJK/2:a vastaan.

Lingman ja Pirttijoki poistuivat

Toijalan Pallon kasvatti Juho Pirttijoki pelasi ensimmäisen jalkapallon A-maajoukkuepelinsä 11. tammikuuta Jordaniaa vastaan. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Leijona Futsalin kakkosjoukkueen syyskauden tehomiehet Kim Lingman ja Juho Pirttijoki eivät enää jatka joukkueen kokoonpanossa. Leijona Futsal ja valkeakoskelainen Futsal-liigajoukkue Mad Max tekivät Lingmania koskevan lainasopimuksen viime viikolla. Polvivammoistaan hyvin kuntoutuneen Lingmanin  sopimus kattaa koko loppukauden. Leijonilla on liigan siirtoaikaan, 15. helmikuuta mennessä, optio lainan keskeytykseen.

Ensimmäisen jalkapallon A-maajoukkuepelinsä 11. tammikuuta pelannut Juho Pirttijoki ottaa nyt ohjelmaansa pelkästään päälajinsa jalkapallon. Huuhkajien leirille Arabiemiirikuntien Abu Dhabiin kutsun saanut Toijalan Pallo-49:n kasvatti sai peliaikaa lähes puoli tuntia. Suomen vastustajana oli Jordania, joka kaatui 2–1.

Juho Pirttijoen työnantajan, Ruotsin jalkapallon pääsarjassa Allsvenskanissa pelaavan Sundsvallin valmistautuminen sarjaan on alkanut, ja  Pirttijoen on aika palata Ruotsiin.

Topan naiset voittoon

Naisten futsalin kakkosdivisioonassa Toijalan Pallo-49:n naisjoukkue avasi pistetilinsä. Tampereen Pirkkahallissa 13. tammikuuta pelattu turnaus toi Topalle yhden voiton.

Kahdesta ottelusta ensimmäinen Tampereen Kisa Tovereita vastaan päättyi 3–4-tappioon. Huikea alku, kolmessa minuutissa 3–0-johto ei siivittänyt kuitenkaan Akaan naisia voittoon. Maalit Topalle tekivät Kia Lingman, Elina Pirttijoki ja Milla Jokinen.

Toinen ottelu Tampereen Peli-Pojat-70:tä vastaan pysyi Topan hallinnassa loppuun asti. Vain viidellä pelaajalla raatanut PP-70 kavensi Topan 4–1-johdon jo 4–3:een. Topan rivit kuitenkin kestivät. Topan maalintekijät: Essi Jokinen 2, Milla Jokinen 1, Annsofi Kreivi 1.

Kymmenen joukkueen sarjaa johtaa viiden kierroksen jälkeen Mad Max Valkeakoskelta. Topalla on kolme pistettä.

Topan naisjoukkueelle kaudesta tekee hankalan harjoittelumahdollisuuksien puuttuminen. Tällä kaudella Topan naisjoukkueella ei ole yhtään treenivuoroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?