TarpSun ykkösjoukkueet kunnostautuivat Jukolan viesteissä

Tarpian Suunnan ykkösjoukkueen 4. osuuden suunnistaja, lempääläläinen Harri Koski lukee vauhdissa karttaa Enon kilpailukeskuksessa.

Tarpian Suunta sai koottua kaksi joukkuetta Harpatinvaaralla, Joensuun Enossa kilpailtuihin Suomi 100 Venlojen juhlaviestiin ja Jukolan viestiin. Kakkosjoukkueiden kohtaloksi tuli hylkäykset, mutta ykkösjoukkueet ratkoivat ratamestarin arvoitukset mallikelpoisesti.

Venlojen viestissä TarpSun ykkösjoukkueessa suunnistivat Sari Oksa, Tuuli Salmia, Riikka Mattsson ja Tessa Salmia. Näistä Tuuli ja Tessa Salmia ovat seuran juniorikoulutuksen kasvatteja. Ankkuriosuuden Tessa pääsi ikänsä puolesta ensimmäisen kerran Venlojen viestiin, joka kilpailtiin nyt 40:nen kerran. Lopputuloksena Tarpian Suunnan naisjoukkueiden kautta aikojen paras sijoitus 414, jossa parannusta oli edelliseen vuoteen yli 170 sijaa.

Tarpian Suunnan ykkösjoukkueen ankkuri Tessa Salmia täydessä vauhdissa Venlojen viestin lähtöviitoituksella.

TarpSun kakkosjoukkueen kohtaloksi Venlojen viestissä tuli hylkäys yhden puuttuvan rastileimauksen vuoksi. Kakkosjoukkueessa suunnistivat Terhi Virevesi-Risku, Tarja Soini, Tuija Olli ja Tuija Haavisto.

Jukolan viesti kilpailtiin 69:nen kerran ja TarpSun ykkösjoukkueessa suunnistivat Esa Toivonen, Pietari Korhonen, Teppo Salmia, Harri Koski, Sebastian Kulkula, Matias Ijäs ja Lasse Turppa. Naapuriseuran asiantuntijat kiinnittävät lopputuloksessa huomiota TarpSun ykkösjoukkueen tasaisuuteen. Vaikka osuuksien pituudet vaihtelivat, kaikki suunnistajat viipyivät metsässä noin 2 tuntia, joten joukkueen valinta ja osuuksien jako suunnistajien kesken osui nappiin. Joukkueen loppusijoitus oli 906.

Kakkosjoukkueessa suunnistivat Vesa Ijäs, Teuvo Formisto, Katariina Mahkonen, Reijo Simonen, Asko Taura, Jorma Karvonen ja Olli-Pekka Rantanen. Kaikki suunnistajat selvisivät radasta lävitse, mutta yksi uusintalähdön suunnistajista ehti maaliin vasta hiukan yli 7 minuuttia maalin sulkeutumisen jälkeen, joten joukkueen suoritus hylättiin.

 

Jorma Karvonen