Arvo Ylpön koulu voitti koulujen välisen jalkapalloturnauksen

Turnausvoittaja oli Arvo Ylpön koulu. Pelaajat eturivissä vasemmalta oikealle: Eeli Jantunen, Sisu Anttila, Onni Rantala, Toni Heikkinen, Elias Taura, Lenni Kari, Aapo Porra, Onni Karhunen ja takarivissä vasemmalta oikealle Tuana Hakala, Sofia Kraft, Justus Inkinen, Topias Mansikka, Patrik Soikkeli, Tuukka Törmä ja Severi Kivimäki. Kiertopalkintoa kannattelevat Jarmo Pirttijoki (vas.) sekä joukkueen huoltaja Heikki Taittonen.

Akaan koulujen välinen jalkapalloturnaus pelattiin auringonpaisteessa perjantaina 19.5. Toijalan keskusurheilukentällä. Kuuden koulun turnauksessa kisasivat koulujen 3.–5.-luokkalaiset. Turnauksen suojelijana toimi järjestävän seuran Toijalan Pallo-49:n kasvatti Juho Pirttijoki.

Kentän pieni muhkuraisuus ja pitkähkö nurmi eivät menoa haitanneet. Nelituntinen tapahtuma oli raikas ja riemukas, ja Topan puffetti piti huolta junioreiden neste- ja ravintotasapainosta.

Kirkonkylän koulun Tuomas Välimaa nautti täysin siemauksin. 12-vuotiasta viidesluokkalaista ei haitannut, vaikka ainoa voitto joukkueelle tulikin vasta viimeisessä pelissä. Viialan Peli-Veikoissa pelaava Tuomas on aloittanut jalkapallon viisi vuotta sitten.

– Kiva turnaus, jossa tärkeinä on itse peli eikä pelkästään menestys.

Arvo Ylpölle viisi voittoa

Vaikka isolle osalle pelaajista pelkästään pelaamaan pääseminen oli iso juttu, pelattiin kentällä myös turnausvoitosta. Se meni Arvo Ylpön koululle, joka voitti kaikki viisi otteluaan. Kiertopalkinto, Juho Pirttijoen maajoukkuepaita, on ensi kevääseen koulun tiloissa.

Voittajajoukkueen kuuluivat 3A Onni Karhunen, 3B Justus Inkinen, 4A Toni Heikkinen, Elias Taura, 4B Sisu Anttila, 5A Eeli Jantunen, Lenni Kari, Severi Kivimäki, Topias Mansikka, Aapo Porra, Onni Rantala, Tuukka Törmä, Patrik Soikkeli ja 5B Tuana Hakala, Sofia Kraft. Joukkueen huoltajana toimi Heikki Taittonen.

Oheiskilpailuina oli Spede-pallo, jossa nopeimmat suoritukset tekivät Jenna Hurtig Nahkialan koulun 5 luokalta sekä Topi Sakala Nahkialan koulun 4 luokalta. Pallotutkaan kovimmin tykitti Arvo Ylpön koulun Patrik Soikkeli, 82 kilometriä/tunnissa.

Loistavan vastaanoton saanut turnaus saa jatkoa jälleen ensi keväänä.

Ottelutulokset: AYK–Pappila 1–0. Keskusta–Rasi 4–0. Nahkala–Kirkonkylä 3–0. AYK–Keskusta 2–1, Pappila– Nahkiala 4–0. Pappila–Kirkonkylä 4–1. Rasi–AYK 0–3. Rasi–Nahkiala 0–3. Keskusta–Kirkonkylä 5–0. Pappila–Keskusta 0–1. Nahkiala–AYK 3–4 rp. Rasi–Pappila 0–4. AYK–Kirkonkylä 4–1. Keskusta–Nahkiala 2–1. Kirkonkylä–Rasi 3–2 rp.

Tuomas Välimaa edusti ryhdikkäästi Kirkonkylän koulua. Tuomas onnistui myös maalinteossa.

Turnauksen oheiskilpailun Spede-pallon nopeimmat potkijat Topi Sakala ja Jenna Hurtig tulivat Nahkialan koululta. Palkintopallot luovutti heille Toijalan Pallon puheenjohtaja Niko Sulin.

Akaan 3.–5.-luokkalaisten koululaisten jalkapalloturnaus pelattiin 19.5. Toijalan keskusurheilukentällä. Kaksi peliä ratkaistiin rankkarikisalla. Kuvassa maalin rankkarista tekee Arvo Ylpön koulun 5A-luokan Severi Kivimäki Nahkialan koulun verkkoon.

Koulujen välisen jalkapalloturnauksen suojelijan Juho Pirttijoen pelipaita on turnauksen kiertopalkinto. Kuvassa sitä esittelevät Juhon isoisä Jarmo Pirttijoki (vas.), Toijalan Pallon sihteeri Marjo Ahlman sekä Toijalan Pallon juniorijaoston puheenjohtaja Marko Ahlman.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?