Elias Taura ja Tuulia Laukkanen suunnistivat mitaleille Hämeen Oravapolkukilpailussa

Akaalainen Tuulia Laukkanen (oik.) sijoittui kolmanneksi D12-sarjassa

Lauantaina 13.5. kisailtiin suunnistuksen keskimatkan aluemestaruuksista Valkeakosken ja Kangasalan rajamailla Pyörönmaan perukoilla. 14-vuotiailla ja sitä nuoremmilla oli Hämeen Oravapolkukilpailu (HOK) samalla kilpailukartalla, mutta lyhyemmillä radoilla.

Tarpian Suunnasta lauantain kilpailussa oli mukana 12 nuorta suunnistajaa HOK:ssa ja yhdeksän hiukan enemmän tai vähemmän varttuneempaa suunnistajaa AM-kilpailussa. Palkintopallisijoitukseen ylsivät Tarpian Suunnan edustajista Vesa Enroth Lempäälästä (H50, 3,66 km, 2. sija), Elias Taura Akaasta (H12TR 1. sija), Joonas Korhonen Lempäälästä (H12TR 3. sija), Tessa Salmia Vesilahdesta (D16 2. sija), Tuulia Laukkanen Akaasta (D12 3. sija) ja Emma Enroth Lempäälästä (D10RR 2. sija).

Sää kilpailussa oli keväinen, joten kilpailijat pääsivät nauttimaan suunnistuksesta aurinkoisesta, mutta raikkaan viileässä säässä. Myöhäinen kevään eteneminen vaikuttaa myös suunnistukseen, mutta tällä kertaa lähinnä vain positiivisella tavalla. Aluskasvillisuus saati sitten lehdet puissa eivät vielä haitanneet näkyvyyttä.

Arto Laamanen

Akaalainen Elias Taura (vas.) oli H12TR-sarjan voittaja ja seurakaveri Joonas Korhonen (oikealla) Lempäälästä oli kolmas. Kuvat Arto Laamanen. 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?