Kolmen lapsen äiti innostui fitness-urheilusta

Irene Hakala aikoo jatkaa ruoka- ja treeniohjelmaa. Myös kisakipinä jäi kytemään. Kuvat: Mika Hakala.

Akaalaisen kolmen lapsen äidin Irene Hakalan, 45, elokuussa syttynyt fitness-kipinä huipentui huhtikuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna Helsingin Kulttuuritalolla järjestettyyn Fitness Classic -tapahtumaan, jossa hän kilpaili Bikini Fitness Masters -163 -sarjassa. Hakala jäi kärkisijoista, mutta sijoitusta tärkeämpänä hän pitää kehittymistä ja itsensä ylittämistä.

– Tälläkin iällä vielä pystyy, jos vaan haluaa. Ja siihen haluan kannustaa ja tsempata myös muita. Viihdyn kropassani, joka on neljävitoselle aika täydellinen – ja silti löytyy vielä parannettavaa, Hakala kertoo.

Aiemmin jumpissa ja spinningissä käynyt Hakala innostui fitness-urheilusta, kun hän yhdessä miehensä Mika Hakalan kanssa aloitti treeni- ja ruokavalio-ohjelman. Irenen valmentajana on toiminut Harri Forsberg Fitfarmilta Tampereelta.

– Päätin melkein heti, että lähden kilpailemaan. Puoli vuotta on kieltämättä aika lyhyt aika, kun yleensä kisoihin valmistaudutaan vuosi tai kaksi, mutta innostus lähti käsistä, Irene Hakala kertoo.

Hakalan vakuutti myös valmentaja Forsberg, joka arvioi suojattinsa olevan kisakunnossa.

Poseeraus vaikeinta

Irene Hakala myöntää, että lopputulos on vaatinut kovaa työtä. Hakala on harjoitellut ParasSalilla Toijalassa viisi kertaa viikossa, minkä lisäksi päälle ovat tulleet vielä HIIT-treenit.

– Saliharjoittelu meni aika sujuvasti, mutta poseeraus oli kaikkein vaikeinta.  Esiintymisen pitää olla rentoa ja näyttävää, mihin tarvitaan tosi paljon treeniä, Irene Hakala kuvailee.

Hakalan mukaan perhe, valmentaja, sponsorit ja ymmärtävät ystävät olivat arvokkaana tukena matkalla kohti kisoja.

– Erityinen kiitos kuuluu miehelleni Mikalle, joka oli minun mukanani kuntosalilla ja kotona koutsina, teki ruokaa ja auttoi muutenkin tosi paljon. Yksin en olisi pystynyt tätä tekemään, tähän on

Irene Hakala on harjoitellut viime syksystä asti tavoitteellisesti.

tarvittu perheen tuki.

Irene Hakalan mukaan treenaamisen on tehnyt mahdolliseksi myös se, että Toijalassa asuvan perheen 17-, 14- ja 10-vuotiaat lapset ovat jo sen verran isoja, etteivät enää joka hetki tarvitse äitiä. Oman haasteensa on tuonut vuorotyö Lempäälän Alkossa.

– Välillä oli päiviä, että töiden jälkeen menin illalla salille, sitten nukkumaan ja aamulla taas töihin. Joskus tuntui, että apua en jaksa, mutta silloin valmentaja tsemppasi hyvillä voimasanoilla.

Näläntunnetta ja väsymystä

Irene Hakalan mukaan raskain vaihe oli fitness-urheiluun kuuluva dieetti, joka alkoi helmikuussa ja jonka aikana ruokaa vähennettiin joka aterialla.

– Väsymys oli tosi kova, kun normiaskareet piti silti tehdä sata lasissa ja treenit täydellä teholla. Vaikka aterioita oli 3–4 tunnin välein, näläntunne oli alkuun kamala.

Irene Hakala aikoo jatkaa treeni- ja ruokaohjelmaa ja myöntää, että kilpailemiseen jäi pieni kipinä.

– Katsotaan, mitä ensi keväänä tapahtuu.

Irene Hakala on kiitollinen miehensä Mikan tuesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?