Antti-Jussi Oksa suunnisti sekä nuorten että aikuisten 10MILA-viestissä

Hämeenlinnan Suunnistajien nuorten Ungdomskavlen-joukkue: Essi Metsälä (vas.), Saana Kuusinen, Matias Lautamäki ja Antti-Jussi Oksa. Kuvaaja Petri Kuusinen.

Akaalainen, Hämeenlinnan Suunnistajia edustava AnttiJussi Oksa kilpaili sekä nuorten että aikuisten kisassa huhtikuun lopussa 10Mila-viestissä Ruotsin Göteborgissa. Nuorten neljän suunnistajan joukkue sijoittui yli 300 joukkueen kisassa neljänneksitoista. Aikuisten 10-osuuden viestissä Hämeenlinnan Suunnistajien ykkösjoukkueen sijoitus oli 96:s. Hyväksytysti maaliin selvisi 242 joukkuetta ja yli 50 joukkuetta keskeytti tai hylättiin.

Nuorten 10Milassa eli Ungdomskavlenissa Antti-Jussi Oksa suunnisti 3,6 kilometrin avausosuuden hiukan alavireisesti ja jäi ihanneajasta noin 45 sekuntia, mutta oli rastihajonnan vuoksi vaihdossa lähes 3 minuuttia kärjestä jääneenä sijalla 47. Saana Kuusinen nosti toisella 2,8 kilometrin putkiosuudella (ei hajontaa) joukkueen sijalle 27 ja joukkue oli kaksi ja puoli minuuttia jäljessä kärjestä. Kolmannella 4,1 kilometrin hajontaosuudella Matias Lautamäki nosti joukkueen sijalle 15, vaikka ero kärkeen oli nyt lähes viisi ja puoli minuuttia. Ankkuriosuudella Essi Metsälä otti 3,7 kilometrin hajontaosuudella kärkeä kiinni 8 sekuntia ja nosti joukkueen sijalle 14. Hämeenlinnalaisjoukkue oli neljänneksi paras suomalaisjoukkue.

Aikuisten 10Mila-viestissä Antti-Jussi Oksa pääsi mukaan Hämeenlinnan Suunnistajien kakkosjoukkueen kolmannelle osuudelle, kun osuudelle alunperin kaavailtu suunnistaja sairastui. Kyseisellä yöosuudella Antti-Jussi nosti joukkueen sijoitusta 21 sijaa ja joukkue oli vaihdossa sijalla 241. Yhden myöhäisemmän osuuden suunnistajan suunnistus kuitenkin hylättiin, joten joukkue ei selvinnyt viestissä hyväksytysti maaliin asti.

Jorma Karvonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?