Ultimatejunioreille SM-kultaa ja -pronssia

SM-mitalistit: Takana vasemmalta Anni Riihiviita, Ronda Saarikivi, Jesse Mattila, Daniel Leväniemi, Suvi Tukiainen, Roope Niskanen, Casper Saarikivi ja Rasmus Jaskari. Keskellä Vertti Mönkö, Aada Dahlman, Ari Turto, Helmi Dahlman, Aku Dahlman, Viivi Jokela ja Pinja Jaskari sekä edessä Valtteri Mönkö ja Jesse Ojala. Kuvasta puuttuu Maria Jouppi. Kuva: Oskari Murto.

Toijalan Nuorisoseuran ultimatejoukkueen T.U.F.F.in (Total Ultimate Frisbee Freaks) junioreiden hallikausi huipentui U17-sarjassa voitettuun  SM-kultaan ja -pronssiin. Mitalit ratkaistiin Iittalassa järjestetyssä finaalissa sunnuntaina 19. helmikuuta. Finaalia edelsi kolme osaturnausta.

Kultajoukkueessa pelasivat Pinja Jaskari, Valtteri Mönkö, Rasmus Jaskari, Casper Saarikivi,  Jesse Mattila, Suvi Tukiainen, Maria Jouppi, Daniel Leväniemi ja Roope Niskanen. Joukkue voitti jyväskyläläisen JSW:n selvin lukemin 2–13.

T.U.F.F. voitti pronssia joukkueella Aku Dahlman, Helmi Dahlman, Aada Dahlman, Ronda Saarikivi, Anni Riihiviita, Jesse Ojala, Vertti Mönkö, Ari Turto ja Viivi Jokela. Pronssipeli Vihdin rentoja heittelijöitä, VirHettä, vastaan päättyi 7–6 akaalaisjoukkueen hyväksi.

Finaalin parhaana pelaajana palkittiin T.U.F.F.in Pinja Jaskari. Päävalmentaja Oskari Murron mukaan Pinja on loistava maalintekijä ja kiekonlukija.

Mitalijoukkueiden pelaajat ovat iältään 12–16-vuotiaita. Suurin osa on harrastanut lajia vajaat kaksi vuotta ja osa vuoden verran. Akaalaisten lisäksi kolme pelaajaa on Tampereelta.

Kaikkiaan ultimaten harrastajia T.U.F.F.issa on noin 25.  Pelaajat harjoittelevat talvikaudella Viialan palloiluhallissa sekä Toijalan Monitoimihallilla ja kesällä ruohokentillä. Oskari Murron lisäksi valmentajina toimivat Laura ja Paul Brown.