Jori Pollealla urhea taistelu sumun keskellä

Timo Leivo ajoi Jori Pollean niukasti kakkoseksi Turun sumuisessa maanantai-illassa.

Niin sankka sumu peitti maanantaina Turussa Metsämäen raviradan kaviouran, että takasuoralla näkyi vain hahmoja, ja viimeisestä kaarteesta valjakot ampautuivat maalisuoralle kuin pesussa harmaantuneen lakanan helman alta.

Kovan taiston viimeisen karteen sumussa kävi akaalaisen Timo Leivon Jori Pollea. Leivo ajoi ruunansa startin jälkeen keulapaikalle, jossa se myös viihtyi ihan viimeisille metreille saakka. Jarmo Saarelan ajama Turbo-Lyyli löysi jostain turboruuvin ja hivuttautui ilmeisesti pitemmän turpansa ansiosta niukasti ohi. Kumpikin valjakko sai saman ajan 32,0.

Leivon suomenhevosruunalle kilpailu oli vasta kahdestoista. Taulussa on kolme voittoa ja nyt kaksi kakkossijaa.

Leivon toinen ajokki Turun sumussa oli kymmenvuotias veteraaniori Don Maurizio. Riverside Farmin omistama hevonen ei ihan ole kukkeimpien miehuusvuosiensa vedossa, mutta juoksu kantoi kuudennelle sijalle ajalla 18,2a. Juoksualusta ei ollut järin nopea, sillä sään lauhtuminen teki pintaan kurasuojien käyttöä vaatineen vellikerroksen, vaikka rata rungoltaan oli erinomaisen napakka.