Leijona Futsalin kakkosjoukkue ei saanut lisäpisteitä

Pihlavan Työväen Urheilijat haki vierasvoiton Toijalan Monitoimihallilta futsalin kakkosdivisioonassa. Kotijoukkue Leijona Futsal/2 rimpuili vastaan kohtuullisesti, mutta tasoero oli lopulta 4–7 (1–2) lukemien luokkaa.

Sunnuntaina 18. joulukuuta nähtiin tasainen avausjakso. PTU teki johto-osuman, jonka Toni Niskala tasoitti. Vieraiden taukojohto syntyi reilu puoli minuuttia ennen taukoa.

Vesa Pajula (vas.) oli pelitouhuissa mukana pitkän tauon jälkeen.

Vieraat olivat terävämpiä avausjaksolla, mutta hallinta ei ollut mitenkään ylivoimaista. Tälle syksylle tuttu musta jakso iski Leijonille heti toisen jakson alkuun. Neljä minuuttia, ja vieraat johtivat jo 1–5. Tämä löysä alku antoi suunnan vierasvoitolle.

Leijonat ottivat jo hyvissä ajoin ennen jakson puolta väliä käyttöön lentävän veskarin. Maaleja tuli tänä aikana kotijoukkueelle nuo kolme. Vieraiden voitto ei kuitenkaan ollut uhattuna, sillä kotijoukkueelle tuli liikaa helppoja virheitä. Lisäksi kotijoukkueen orastava kiri tyssäsi Juho Laineen ulosajoon. Laine repi läpiajoon pyrkineen PTU-pelaajan paidasta nurin.

Seuraava peli ensi vuoden puolella

Leijonat pysyvät edelleen lohkon toiseksi viimeisenä. Joukkueen suorittamisen epätasaisuus pelistä toiseen on suurin syy heikkoon sarjasijoitukseen. PTU siirtyi lohkon kärkipaikalle, ainakin hetkellisesti. Joukkueilla kun on eri määrä otteluita.

Kalle Grönlund, joka johtaa lohkon maalitilastoa, teki porilaisille kolme maalia. Leijonien pistemiehet sunnuntain ottelussa olivat Toni Niskala 1+1, Mikko Tromstedt 1+1, Jesse Järvi 1+0, Jani Kirjavainen 1+0, Janne Hevonoja 0+1, Juho Laine 0+1.

Syyskauden viimeinen ottelu Leijonien kakkosjoukkueella on 3.1.2017 Ylöjärvellä paikallista Ilves FS:a vastaan.

Leijonien kolmonen voittoihin

Piirin viitosdivisioonassa futsalia pelaava Leijona Futsalin kolmosjoukkue hävisi sarjan neljä ensimmäistä otteluaan. Nyt tahti näyttää paremmalta. Kahdessa viime pelissä on tullut voitot Akateemisista Palloilijoista, ja Pirkkalan Jalkapalloklubin kolmosjoukkueesta. Leijonat ovat kahdeksan joukkueen ykköslohkossa kuudentena.

Topan naiset tasollaan

Futsalin naisten kakkosdivisioonassa Toijalan Pallo-49:n joukkue oli pelivireessä Tampereen Pirkkahallin turnauksessa 18.12. Tamperelaisen Peli-Pojat-70:n naisjoukkue kaatui 3–0. Topan maalintekijät olivat Essi Jokinen, Kia Lingman ja Elina Pirttijoki.

Turnauksen toisessa ottelussa vastassa oli Parkunmäen Apassit. Akaalaisten 2–1 taukojohto kääntyi lopulta 4–5 tappioksi. Topa maaleista vastasivat Annsofi Kreivi 2, Kaisa Kopperoinen ja Kia Lingman.

Topa on kivunnut nyt kahdeksan joukkueen lohkossa viidenneksi.