Akaa-Volleyn viikko toi kuusi pistettä pukinkonttiin

Miesten lentopallon ykkössarjassa on tukku pirkanmaalaisia joukkueita. Lyhyet pelimatkat antavat mahdollisuuden myös arki-iltojen hyödyntämiseen.

Rantaperkiön Isku käytti tilaisuutta hyväkseen ja kutsui Akaa-Volleyn vierailulle Pyynikin palloiluhalliin viime keskiviikkona. Akaalaiset kiittivät kutsusta ja hakivat Tampereelta selkeän vierasvoiton.

Lopputulos 0–3 (17–25, 18–25, 17–25) ei paljoa selittelyitä tarvitse. Torjunta- ja puolustuspelaamisessa nuori Rantaperkiö ei juuri hävinnyt kokeneelle vieraalleen, mutta hyökkäyksissä Akaa-Volley oli selkeästi kotijoukkuetta tehokkaampi.

– Tässä oli sellaista virkamiespalloilun tuntua, kommentoitiin harvalukuisen yleisön joukosta kamppailun tauottua.

– Se on totta. Hieman olen jopa huolissani siitä, että joukkue ei oikein syty näissä selkeissä peleissä. Onnistumisista pitäisi nauttia, ja sen pitäisi näkyä aina katsomoon asti, sanaili Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen.

Kolme sarjapistettä toki olivat koko joukkueelle mieluisat tuliaiset Tampereelta. Sen lisäksi ottelusta pitää poimia muutama kiinnostava tieto. Molemmat parhaiden pelaajien palkinnot tulivat Etelä-Pirkanmaalle.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin 14 pistettä takonut ja jälleen kerran varmaa hihapeliä esittänyt Joni Mikkonen. Rantaperkiön joukkueesta palkittiin Akaasta lähtöisin oleva Nico Nurmesniemi. Tulikasteensa ykkössarjassa sai Akaa-Volleyn nuori Valtteri Tynys.

Dopingtestiryhmän arpajaisissa puolestaan voittivat Arttu Löfgren ja Miika Puranen, jotka poistuivat ottelun tauottua pissapurkkien kanssa käymälään.

Aitolahden Riento antoi kunnon vastuksen

Sunnuntaina Akaa-Volley sai vieraakseen Aitolahden Riennon Tampereelta. Aiemmin syksyllä Riento ei Kaukajärvellä pelatussa pelissä juuri antanut haastetta akaalaisille. Nyt vieraat olivat saaneet kokoonpanoonsa nimekkään vahvistuksen, kun yli 160 maaottelun kokemuksella kypsennetty keskitorjuja Miika Heikkinen toi pelotetta verkolle.  Ottelun luonne olikin erilainen kuin ensimmäisessä kohtaamisessa.


Arttu Löfgren lyö jälleen yhden pisteen Riennon torjunnan estelyistä huolimatta. Kuva: Harri Mattila.

Jos Akaa-Volley pelasi Pyynikillä virkamieslentopalloa, niin kotisalissa ilme oli toinen. Peli rullasi alusta lähtien näyttävästi, ja onnistuneista suorituksista myös iloittiin. Muutama kunnon tuuletuskin oli havaittavissa.

Aitolahti antoi hyvän vastuksen ja vei toisen erän lukemin 23-25. Ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella akaalaisten valmentajat joutuivat puuttumaan joukkueen vastaanottopeliin.

– Nyt jätkät tarkkuutta siihen hihapeliin. Kun saamme vastaanoton kuosiin, viemme kyllä tämän pelin puhtaasti, komensi päävalmentaja Tihinen joukkojaan pukuhuoneessa.

Vastaanotto olikin ainoa osa-alue, jossa tamperelaisvieraat olivat kotijoukkuetta parempia. Riennon vastaanottajat toimittivat pallon passari hyppysiin 56 prosentin tarkkuudella, kun Akaa-Volley ylti 47 prosenttiin. Harvinainen poikkeus tilastoissa. Ilmeisesti Riennon valmentaja Arto Lähteenmäki oli käskyttänyt pelaajiaan panostamaan syöttöihin.

Akaa-Volley onnistui pelissä tasaisesti kaikilla rintamilla. Parhaan pelaajan palkinto meni Arttu Löfgrenille, joka hakkurin tontilta paukutti joukkueelleen 16 pistettä. Vieraista palkittiin niin ikään hakkuri Mikko Kuusela.

Akaa-Volley voitti viihdyttävän ottelun 3–1 (25–20, 23–25, 25–19, 25–22) ja sain näin joukkueen pukinkonttiin kaikkiaan kuusi sarjapistettä syyskauden viimeiseltä viikolta.

Seuraava kotiottelu pelataan Toijalan Monitoimihallissa sunnuntaina 8.1. Vastustajaksi saapuu Susiraja Volley Joensuusta. Peli alkaa totutusti kello 17, mutta Akaa-Volley on järjestänyt akaalaisperheille tarkoitettua ohjelmaa koko iltapäiväksi. Perheen lentopallotapahtuma alkaa klo 14. Tarjolla on sekä liikuntaa että muuta viihdettä.