”Aukioloaikoihin ei kosketa”

Kylmäkosken ainoa ruokakauppa on ”aina auki”

Kylmäkosken Tokmannin myymäläpäällikkö Mika Pönniö sanoo pakkaskelien vauhdittaneen talvikauppaa. Urjalalalaiset Nora, Sara ja Heli Töppärä käyvät Tokmannilla ostoksilla vähintään kerran viikossa.

Kylmäkosken Tokmannin myymäläpäällikkö Mika Pönniö sanoo pakkaskelien vauhdittaneen talvikauppaa. Urjalalalaiset Nora, Sara ja Heli Töppärä käyvät Tokmannilla ostoksilla vähintään kerran viikossa.

Kylmäkosken Tokmanni on yksi kahdestatoista ketjun tavaratalosta, jolla on myynnissä myös tuore-elintarvikkeita. Myymäläpäällikkö Mika Pönniö kertoo ruokatarvikkeiden myynnin muodostavan merkittävän osuuden tavaratalon myynnistä, joten valikoimaa on hänen mukaansa yritetty pitää mahdollisimman laajana.

Ruokapuolen kilpailun koventuminen näkyy Pönniön mukaan tiskin molemmin puolin. S-ryhmän aloittama ”halpuutukseen” on reagoitu Kylmäkoskellakin nopeasti.

– Asiakkaat vertailevat hintoja tosi tarkkaan, joten tarjouksien pitää olla aikaisempaa kovempia.

Kauppojen aukioloaikojen vapautuminen noin vuosi sitten sen sijaan ei ole vaikuttanut niin radikaalisti Kylmäkoskella, sillä asiakkaat ovat myymäläpäällikön mukaan vuosien saatossa tottuneet siihen, että kauppa on aina auki aamusta iltaan.

– Arkiaamuisin avaamme tuntia aiemmin kuin ennen eli kello 7. Muuten aukioloaikoihin ei missään nimessä haluta kajota, Pönniö painottaa.

Aiemmin Ideaparkin Tokmannilla työskennellyt hämeenlinnalainen Mika Pönniö on luotsannut Kylmäkosken tavarataloa neljän vuoden ajan.

– Vakioasiakkaat ovat tulleet tutuksi, ja heidän kanssaan jutellaan muitakin kuin työasioita. Täällä on ollut helppo ja mukava päästä asiakkaiden kanssa tutuksi.

Tokmanni saapui Kylmäkoskelle kymmenen vuotta sitten, kun konserni osti halpatavarakauppa Millerin. Myymäläpäällikön mukaan moni asiakas puhuu edelleen Milleristä, mutta se ei häntä haittaa.

–Perinteet säilyttävät mielenkiintoa ja paikkasidonnaisuutta.

Joulupuuroa asiakkaille

Joulukauppa on myymäläpäällikkö Mika Pönniön mukaan muodostanut jo monena vuonna merkittävän ja vuosi vuodelta kasvavan osuuden Tokmannin myynnistä. Noin 25 työntekijän lisäksi Kylmäkoskelle on palkattu kausityöntekijöitä, joten sesongin aikana kauppa työllistää kolmisenkymmentä ihmistä.

Myymäläpäällikön mukaan joulumyynnin perustan muodostavat tuttuun tapaan joulusuklaat, mutta alkutalven pakkaskelit ovat vauhdittaneet myös pukeutumisen puolen ja talvisesonkituotteiden kuten pulkkien ja lumikolien myyntiä.

Ensi viikon lauantaina, 17. joulukuuta Tokmanni tarjoaa asiakkailleen joulupuuroa.

– Tällaisia tapahtumia on mukava järjestää etenkin joulun alla. Olen huomannut, että tapahtumamme ovat etenkin kyläläisille tärkeitä, Pönniö sanoo.

Ensi vuosi tuo tullessaan uusia myymäläkalusteita ja myymäläpäällikön mukaan toivottua selkeyttä tavaroiden esillepanoon. Kaikkiaan Kylmäkosken tavaratalossa on noin 20 000 eri nimekettä, mutta toissa vuonna avattu, kesäisin avoinna oleva uusi puutarhamyymälä kasvattaa tuotemäärää huomattavasti.

Mika Pönniö toivottaa Kylmäkosken Yrittäjäntien varren kauppakeskittymään tervetulleiksi myös viereisten liiketilojen uudet yrittäjät.

– On hyvä, että alue on taas vilkastunut muun muassa kirpputorin tulon myötä. Uskon, että autamme heitä ja he meitä, Pönniö sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?