Leijona Futsal jatkaa kärjen tahdissa

SoVo-ottelu oli hurjaa vääntöä alusta loppuun asti. Kuva: Tuukka Nyström.

Futsal-Liiga jatkui viime viikolla pienen tauon jälkeen, ja akalaainen Leijona Futsal taisteli pisteistä kahdessa ottelussa.

Keskiviikko-iltana Toijalan Monitoimihallilla nähtiin kenties kauden värikkäin ja viihdyttävin liigapeli, kun kärkijoukkueisiin lukeutuva Someron Voima oli niukasti parempi jatkoajan jälkeen. Sunnuntaina puolestaan leijonalauma palasi voittojen tielle haettuaan selvähkön vierasvoiton Pirkkalasta sarjanousija PJK:n vieraana. Neljän sarjapisteen myötä joukkue jatkaa sarjassa jaetulla toisella sijalla.

Keskiviikon ottelu SoVoa vastaan oli tosiaan jälleen kerran huikeaa futsalviihdettä. Runsaslukuinen kotiyleisö oli tullut seuraamaan kärkikamppailua, jossa viime kauden pronssijoukkue SoVo esitteli osaamistaan. Vierasjoukkueen tähtikatras pitikin ottelun avausjaksoa hallussaan, vaikka maalintekoon se tarvitsi onnea pallon pompatessa Leijona-pelaajasta omaan maaliin.

Leijona Futsal kuitenkin taisteli upeasti toisella jaksolla, ja Jirka Järven sekä Jussi Nyströmin osumilla kotijoukkue käväisi johdossakin. SoVo kuitenkin väänsi pelin tasoihin, ja vaikka molemmilla omat ratkaisupaikkansa olikin, ottelussa edettiin lopulta jatkoajalle tasalukemissa 2-2.

Jussi Nyström on iskenyt liigassa jo 15 osumaa. Kuva: Tuukka Nyström.

Jatkoajalla jahdattiin tarjolla ollutta lisäpistettä sarjataulukkoon vuorotahtiin, mutta lopulta vierasjoukkue oli terävämpi ja teki minuutti ennen loppua voittomaalin. Kotijoukkueen hakiessa vielä kerran tasoitusta ilman maalivahtia pääsivät vieraat rokottamaan vielä peräti kolmesti, ja näin loppulukemiksi kirjattiin 2–6.

GFT:n maajoukkuetähdet lauantaina Akaassa

Sunnuntaina Pirkkalassa vastaan asettui liigaan täksi kaudeksi Mad Maxin tilalle noussut PJK. Sarjajumboksi jämähtäneet pirkkalalaiset olivat askeleen tai pari akaalaisia perässä läpi ottelun, ja sama näkyi myös tulostaululla. Jussi Nyström jatkoi tehoiluaan kahdella osumalla, ja myös Petri Grönholm, Miikka Hurme ja  Yasar Elbeller osuivat 2–5 (0-2) -vierasvoitossa.

Leijona Futsalin maalivahti Mikko Ananin oli SoVo-pelin tapaan loistovireessä ja takasi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Sarja jatkuu leijonien osalta tulevana lauantaina kotisalissa, kun liigan kestomenestyjä GFT saapuu Espoosta Toijalaan. Lajilegenda Panu Autiolla on ollut aina lämpimät välit akaalaisyleisön kanssa, ja eiköhän kuuma peli saada nytkin aikaiseksi. GFT maajoukkuetähtineen on aloittanut kauden vaisusti ja kerännyt kahdeksasta ensimmäistä ottelustaan vain kahdeksan pistettä, joten kokenut espoolaisryhmä tulee Akaaseen takuulla vain kolme sarjapistettä mielessään.