Olli Savikko ja Antti-Jussi Oksa SM-mitaleille

Antti-Jussi Oksa sijoittui toiseksi pyöräsuunnistuksen SM-sprintissä ja pitkän matkan kisassa.
Akaalainen Antti-Jussi Oksa sijoittui toiseksi pyöräsuunnistuksen SM-sprintissä sekä pitkän matkan kisassa. Kuva: Jorma Karvonen.

Tarpian Suunnan Olli Savikko voitti kultaa pyöräsuunnistuksen SM-sprintissä ja SM-pitkällä matkalla H50-sarjassa 10.–11.9. Lahdessa. AnttiJussi Oksa oli puolestaan hopealla molemmilla matkoilla H15-sarjassa.

Savikon sprinttivoitto tuli niukasti, Eksymän Timo Raudus hävisi hänelle vain kolme sekuntia. Antti-Jussi Oksa hävisi puolestaan molempina päivinä Rajamäen Rykmentin Ilari Haltialle. Kahden päivän yhteistuloksissa ero Haltiaan oli noin seitsemän ja puoli minuuttia.

Tarpian Suunnan menestystä täydensivät H50-sarjassa pitkällä matkalla Pekka Mäki sijalla viisi. Mäki oli kahden päivän yhteistuloksissa sijalla neljä. Elli Kuoppala oli D15-sarjan sprintissä sijalla seitsemän. Myös Sari Oksa sijoittui pitkällä matkalla D50-sarjassa sijalle seitsemän ja oli kahden päivän yhteistuloksissa sijalla kahdeksan. Hannu Ojala oli H55-sarjan sprintissä sijalla kymmenen. Pertti Kaukonen sijoittui H65-sarjan pitkällä matkalla sijalle 18.

Hopeamitaleita kerännyt Antti-Jussi Oksa ei kilpaillut aivan parhaassa kunnossa. Viikkoa aiemmin maastosuunnistuksen SM-pitkällä matkalla Oksan reiden etupuolen lihas revähti finaalikisassa jalan upotessa virtaavassa ojavedessä kuoppaan. Antti-Jussi ontui maaliin, mutta sijoitus oli vaatimaton. Fysikaalisen hoidon ansiosta Antti-Jussi pystyi osallistumaan viikkoa myöhemmin Lahden Taimin ja SOC Asikkalan järjestämiin pyöräsuunnistuksen SM-kisoihin. Pyöräsuunnistuksen sprintissä tuli pari reitinvalintavirhettä ja pitkällä matkalla kaksi kaatumista, joista ensimmäisessä lisävamma olkapäähän.