Autosuunnistajat ajoivat SM-osakilpailun Akaan maisemissa

VaToSUA:n Juha Heikkilä ja Tomi Viitala etsimässä reittiasemaa Patavuoren jaksolla. Kuva: Juhani Valkonen

VaToSUA:n Juha
Heikkilä ja Tomi Viitala etsimässä reittiasemaa Patavuoren jaksolla. Kuva: Juhani Valkonen

Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijoiden pieni mutta innokas autosuunnistuksen harrastajajoukko järjesti kauden toisen SM-osakilpailun Iittalan, Valkeakosken ja Akaan maisemissa. VaToSUA:n historian vanhimman kilpailutapahtuman, jo 40. kerran ajetun Aprilli-ST:n pääratamestari, Heikki Lehtonen Akaasta oli apulaisineen laatinut 19 jaksoa sisältäneen 130 kilometriä pitkän reitin pääasiassa ennenkin käytetyille alueille. Tauon jälkeen laskeutunut pimeys vaikeutti osaltaan etenemistä tutuissakin maastoissa.

Kilpailun voittoon ajoivat forssalaiset Jari ja Toni Koivisto. Parin suoritus oli tarkka, vain kaksi reittitarkastusasemaa jäi löytämättä. Toiseksi parhaiten oikea reitti löytyi laihialaisilta Jussi ja Eero Koskelta neljällä hukatulla reittiasemalla. Kolmanneksi suunnistivat FoSUA/UFAK-kaksikko Esa Yliniemi ja Stefan Åstrand nopealla mutta epätarkalla ajolla, heillä asemia hukassa seitsemän kappaletta.

Kisan ennakkosuosikit, ensimmäisen SM-osakilpailun voittaneet ja edellisenä viikonloppuna kahdessa NEZ-osakilpailussa voittaneiden TCOF/KangUA-parin Anssi Karppisen ja Timo Saarisen voittoputki katkesi. Hukattuja reittiasemia heillä kuusi kappaletta ja sijoitus neljäs. Kilpailun viidenneksi ajoivat hallitseva NEZ-mestarikaksikko KvanUA:n Tomi Viitala ja isäntäseuran Juha Heikkilä. Suunnistus sujui kaksikolta kohtalaisen hyvin, vain neljä puuttuvaa asemaa, mutta nopeutta suunnistusosuuksilla olisi kaivattu lisää.

Tuloksia: SM-luokka 1. Jari Koivisto-Toni Koivisto FoSUA Toyota Starlet 3770 virhepistettä, 2. Jussi Koski-Eero Koski LaihUA Toyota RAV4 5911, 3. Esa Yliniemi-Stefan Åstrand FoSUA/UFAK VW Golf 6213, 4. Anssi Karppinen-Timo Saarinen Toyota RAV4 6295, 5. Tomi Viitala-Juha Heikkilä KvanUA/VatoSUA Toyota RAV4 6533, 6. Jari Ojanperä-Riku Rousku NaSU Audi 7434, 7. Jarno Laine-Pekka Virtanen AAU/LamUA Subaru 1.8 Turbo 8079, 8. Sami Heinonen-Timo Leppäkorpi AL-Hki/UFAK Audi 8685, 9. Hannu Koivusaari Timo Mäkelä NaSU Toyota RAV4 8743, 10. Hannu Lehtimäki-Ari Varjonen NaSU/RauUA Audi S3 9342. Lähtijöitä 25 paria.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?