Leivon lämminveriruunalta upea esitys

Timo Leivo, Jori Pollea

Timo Leivon suomenhevosruuna Jori Pollea hankki talvella kolme voittoa putkeen, mutta puolen vuoden paussin jälkeen kesällä ei ole kulkenut yhtä voitokkaasti. Laukan vaivaamana ruuna oli keskiviikkona Vermossa seitsemäs, mutta teki kuitenkin uuden ennätyksensä.

Akaalainen ravimaailman herrasmies Timo Leivo tuli keskiviikkona Vermoon kahden hevosen kanssa ja poistui yhtenä illan ylivoimaisimmista voittajista. Leivo ajoi kasvattamansa viisivuotiaan ruunan Baron De Riven eleettömästi varmaan voittoon.

Ykkösradalta auton takaa startannut ruuna otti heti vetovastuun, eikä 12,5-vauhtinen ensimmäinen puoli kilometriä tuntunut missään. Baron De Rive hallitsi juoksua kuten tahtoi, ja kun maalisuoralla Leivo antoi hevoselleen luvan mennä, se irtosi seuraajistaan ja voitti varmoin ottein.

Voittoaika 15,0a ei ole hevosen ennätys, mutta määrätietoinen olemus ja kohtisuora meno ensimmäistä kertaa käytettyjen silmälappujen suuntaamana oli sellainen, että ruuna olisi polkenut tarvittaessa kovempaakin. Valmentaja itsekin antoi hevoselleen täyden kympin.

Voitto oli Baroin De Rivelle vuoden kolmas ja uran kuudes. Palkintosumma ylitti ensimmäisen kymppitonnin.

Kovin toiveikas Leivo oli myös toisen ajokkinsa Jori Pollean mahdollisuuksista, mutta laukka pilasi kuusivuotiaan Joihurin ruunatun pojan matkanteon kärkisijoille. Jori Pollea juoksi kuitenkin ennätyksensä 29,7 ja sijoittui seitsemänneksi.

Samassa lähdössä toinen Kylmäkosken ravitaituri Unto Inkinen ohjasti omistamansa ja valmentamansa Laguunin kakkoseksi ajalla 28,3. Sijoitus oli yli 32:n kertoimella pelatulle yllättäjälle sen verran korkea, että kaksarikerroin yhdessä Ari Moilasen ohjastaman voittajan Vuvuzelan kanssa kimposi pitkälti toiselle sadalle.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?