Antti-Jussi Oksalle pyöräsuunnistusvoittoja

Pyöräsuunnistuksessa Tarpian Suuntaa edustava akaalainen Antti-Jussi Oksa kilpaili elokuun viimeisenä viikonloppuna kansallisissa kilpailuissa Seinäjoella ja Kankaanpäässä. Antti-Jussi oli kummassakin kaupungissa H15-sarjassa ylivoimainen.

Rasti-Jussien Seinäjoella järjestämässä sprinttikisassa Antti-Jussi Oksa johti alusta alkaen, ja maalissa ero Vaasan Suunnistajien Eemeli Rinta-Koskeen oli linnuntietä 4,4 kilometrin ja lyhyintä reittiä mitaten 5,5 kilometrin ja 13 rastin radalla lähes 9 minuuttia. Kolmanneksi tullut Epilän Esan Aatu Salmela jäi kaksikosta selvästi.

Samana päivänä kilpaillussa keskimatkan kisassa Antti-Jussi oli samoin selvä ykkönen linnuntietä 7,15 ja lyhyintä reittiä mitaten 9,1 kilometrin ja 20 rastin radalla. Eemeli Rinta-Koski jäi Antti-Jussista neljä ja puoli minuuttia. Kolmanneksi tullut Aatu Salmela jäi keskimatkalla voittajasta suunnilleen saman verran kuin sprinttimatkallakin. Antti-Jussi Oksa oli luonnollisesti voittaja myös kahden kilpailun yhteistuloksissa.

Kilpailu käytiin voimakkaassa myrskytuulessa. Antti-Jussikin pyöräili kisan lävitse verryttelyasu päällä maastoon myrskyssä kaatuneita puita väistellen, mutta eroa muihin kilpailijoihin syntyi voimia sunnuntain kilpailuun säästellessäkin.

Sunnuntaina voitto Kankaanpäästä

Sunnuntaina Antti-Jussi Oksa jatkoi voittojaan Kankaanpään Suunnistajien järjestämissä kisoissa. Sprintissä voitto tuli linnuntietä 4,8 ja lyhyintä reittiä 7,4 kilometrin ja 10 rastin radalla lähes viiden minuutin erolla. Kakkonen oli Rasti-Lukon Timi Niemensivu ja kolmonen KooVeen Henrik Hihnala, joka jäi voittajasta lähes 9 minuuttia. Sarjan seitsemästä kilpailijasta kaksi hylättiin.

Keskimatkan kilpailussa 7,2/12,0 kilometrin ja 12 rastin radalla Antti-Jussi voitti Timi Niemensivun noin neljällä ja puolella minuutilla. Henrik Hihnala jäi Antti-Jussista lähes 7 minuuttia. Yhteistuloksissa kärkikolmikon järjestys oli sama.

Pyöräsuunnistajat kilpailevat kauden aikana paremmuudesta 12 kilpailun Maxxis-cupissa, ja Antti-Jussi on voittanut omassa sarjassaan cupin ennen viimeisiä kilpailuja. Hän on myös H16-sarjassa pyöräsuunnistuksen rankilistan kärjessä.

 

Jorma Karvonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?