Antti-Jussi Oksa kilpaili Nuorten Jukolassa

Antti-JussiOksa, suunnistus

Hämeenlinnan Suunnistajien Jussi Jalonen, Antti-Jussi Oksa ja Matias Lautamäki AM-viestin palkintojenjaossa. Kuva: Petri Kuusinen.

Nurmijärvellä 20.8.2016 kisatussa Nuorten Jukolassa akaalainen Antti-Jussi Oksa puolusti erinomaisesti seuransa Hämeenlinnan Suunnistajien värejä viestin toisella osuudella. Nuorten Jukola oli järjestyksessä 31. ja se kilpailtiin seitsenosuuksisin poika- ja tyttöjoukkuein. Osuudet kolme, viisi ja kuusi olivat varattu pelkästään tytöille, mutta osuuksilla yksi, kaksi ja neljä saivat myös pojatkin suunnistaa. Vain viimeinen ankkuriosuus oli seurajoukkueissa varattu pojille.

Osuudet kaksi, viisi ja seitsemän olivat tällä kertaa GPS-seurantaosuuksia, joten Antti-Jussikin sai ennen osuudelle lähtöä selkäänsä GPS-liivit. Katsojat pystyivät seuraamaan Antti-Jussin suunnistusta livenä kilpailukeskuksen suurelta näytöltä tai netin GPS-seurannasta.

Hämeenlinnan Suunnistajat olivat ensimmäisen osuuden jälkeen sijalla 61 lähes seitsemän minuuttia viestiä alusta alkaen johtaneesta Tampereen Pyrinnöstä. Antti-Jussi Oksa suunnisti 16. nopeimman osuusajan, jolla nosti joukkueensa sijalle 36, vaikka eroa viestin kärkijoukkueeseen tuli lisää vajaat viisi minuuttia. Lopputuloksissa hämeenlinnalaisjoukkue oli sijalla 17. Kilpailu oli suomalaisdominointia, sillä Tampereen Pyrintö otti kaksoisvoiton ja paras ulkomaalaisjoukkue Nord West oli sijalla kahdeksan. Kisassa oli 141 joukkuetta, joista seitsemän hylättiin.

Antti-Jussi H16-sarjassa vielä ensi vuonnakin

Nuorten Jukolan vanhimmat osallistujat ovat 18-vuotiaita, joten Antti-Jussi Oksa voi osallistua viestiin vielä kolmena seuraavana vuotena. Aikuisten Jukolan Viestin alaikäraja on 15 vuotta, mutta rasitusastman vaivaama Antti-Jussi jätti kesäkuun pahimpaan koivun siitepölyaikaan osuvan Lappee-Jukolan väliin.

Elokuun alun Nuorten Tiomila-viestin lisäksi Antti-Jussi Oksa osallistui viikkoa ennen Nuorten Jukolaa AM-viestiin, jonka Valkeakosken Haka järjesti Pälkäneellä Haltian maastossa. Hämeenlinnan Suunnistajat kiilasi H16-H18-sarjassa toiseksi Tampereen Pyrinnön I- ja II-joukkueiden väliin. Aluemestaruusviesti kilpailtiin kolmihenkisin joukkuein ja Antti-Jussi suunnisti Pälkäneelläkin joukkueensa toisen viestiosuuden. Kisassa oli mukana kahdeksan viestijoukkuetta.

Viestikisan lisäksi Pälkäneellä kilpailtiin edellisenä päivänä henkilökohtaisilla matkoilla, joissa Antti-Jussi Oksa oli H16-sarjassa sijalla 11 noin kymmenen minuuttia voittajalle Ikaalisten Nouseva Voiman Teemu Oksaselle hävinneenä. Kisassa oli 17 kilpailijaa, joista kaksi hylättiin. Ikänsä puolesta Antti-Jussi mahtuu H16-sarjaan vielä ensi vuonnakin.

Jorma Karvonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?