Hippirockia ja progemoneja Voipaalan RockArt-tapahtumassa

Jukka Oksa (vas.), Jyrki Myllylä, Juha Myllylä, Elmo Joensuu ja Teemu Minkkilä toivovat, että ihmiset tulisivat rohkeasti kuuntelemaan valtavirrasta poikkeavaa musiikkia.
Jukka Oksa (vas.), Jyrki Myllylä, Juha Myllylä, Elmo Joensuu ja Teemu Minkkilä toivovat, että ihmiset tulisivat rohkeasti kuuntelemaan valtavirrasta poikkeavaa musiikkia.

Valtavirtamusiikki saa väistyä vaihtoehtorockin tieltä, kun RockArt-tapahtuma järjestetään toistamiseen Voipaalan taidekeskuksen tallipihalla perjantaina 5. elokuuta. Piknik-henkisen tapahtuman ohjelma alkaa kello 18. Tapahtuman ovat ideoineet Juha Myllylä ja Jukka Oksa, jotka myös esiintyvät tapahtumassa Ferro Color -yhtyeensä kanssa. Ferro Color treenaa Voipaalan pihapiirissä, joten kauaksi keikalle ei tarvitse lähteä.

– Järjestettiin tapahtuma ihan vain sillä perusteella, ettei tällaisille bändeille hirveästi löydy esiintymispaikkoja. Täällä Voipaalassa on ennenkin järjestetty musiikkitapahtumia, joten keksittiin, että mennään mekin ulos soittamaan ja samalla väki saa tulla kuuntelemaan, toteaa Myllylä.

Viimevuotinen RockArt oli sisäpiirin tapahtuma, jonka kolmessa yhtyeessä soittivat osin samat jäsenet. Tapahtumapäivälle sattunut todella kylmä sää verotti kävijämäärää, mutta tapahtuma oli järjestäjille kuitenkin mieluisa kokemus. Tänä vuonna on tarkoitus jysäyttää kunnolla: mainontaa on tehostettu ja esiintyjätkin ovat laajemmalta alueelta viime vuoteen verrattuna. Tapahtumaan on anottu huvilupa 500 hengelle, ja järjestäjien toiveissa onkin moninkertaistaa edellisvuoden kävijämäärä.

Covereita ja omaa tuotantoa

Tapahtuman aloittaa tamperelainen Joku puhuu -yhtye, jonka rumpali Teemu Minkkilä asuu Viialassa. Yhtyeen musiikki on proge-höysteistä poprockia, ja yhtye on soittanut nykyisellä kokoonpanollaan syksystä 2014. Kokoonpanoon kuuluvat Minkkilän lisäksi Aino Putaala, Harri Rönkä, Mika Lonka ja Tuomas Kiiski, jota RockArt-tapahtumassa tuuraa Antti Katajisto.

– Mika perusti yhtyeen syksyllä 2013 ja alkoi keräämään muuta porukkaa. Kappaleemme tekee Mika yhdessä solistimme Ainon kanssa. Kappaleista tulee aina hyvin mielenkiintoisia, sillä niissä sekoittuvat viisikymppisen punk-taustaisen miehen ja teatteritaustaisen nuoren naisen näkemykset, Minkkilä kertoo.

Toisena esiintyjänä tapahtumassa on The Flying Paranoids, jonka ohjelmistossa on covereita muun muassa Jethro Tullilta ja Arlo Guthrielta. Yhtyeessä vaikuttavat Heli Hyttinen, Hannu Niskanen, Timo Piipponen ja Elmo Joensuu. Jäsenistä Hyttinen asuu Viialassa ja Joensuu osittain Toijalassa.

– Olemme lähinnä Heli Hyttisen taustabändi ja soitamme sitä, mitä hän haluaa laulaa. Ennen Woodstockia tehtyä materiaalia pääasiassa. Semmosta hippeilyä, rumpali Elmo Joensuu kiteyttää.

Bändin muille jäsenille on kertynyt paljon soitto- ja esiintymiskokemusta, mutta Joensuulla on ollut soittamisesta suunnilleen kymmenen vuoden tauko. Soittoharrastus hiipui, koska hän ei päässyt soittamaan mieleistään musiikkia.

– Se oli Piipposen Timon idea, että hei nyt tulet soittamaan rumpuja, hän nauraa.

Covereita soittaa myös illan päättävä Ferro Color, johon kuuluvat Jukka Oksan ja Juha Myllylän lisäksi koskettimista ja puhaltimista vastaava Jyrki Myllylä sekä kitaristi Jyrki Svala. Mukanaan yhtyeellä ovat myös vierailevat laulajat Tuija Peltokoski ja Juhani ”Iso J” Fredrikson. Myllylät ja Oksa lupaavat settiin tiukkaa progea ja fuusiojazzia.

– Tulkaa koko perheen voimin paikalle bongaamaan progemoneja, yhtye kehottaa.

Vesilahden Liikenne järjestää tapahtumaan menopaluukuljetuksen Toijalasta, Viialasta ja Valkeakoskelta. Aikataulut löytyvät muun muassa RockArtin Facebook-tapahtumasivulta.

Yhtyeiden edustajat tutustumassa perjantain keikkaympäristöön. Vasemmalta oikealle Jukka Oksa, Jyrki Myllylä, Teemu Minkkilä, Elmo Joensuu ja Juha Myllylä.
Yhtyeiden edustajat tutustumassa perjantain keikkaympäristöön. Vasemmalta oikealle Jukka Oksa, Jyrki Myllylä, Teemu Minkkilä, Elmo Joensuu ja Juha Myllylä.
Tapahtumaa on markkinoitu muun muassa Juha Myllylän suunnittelemilla julisteilla.
Tapahtumaa on markkinoitu muun muassa Juha Myllylän suunnittelemilla julisteilla.

31rockart4