Topa haki voiton Apialta

Topan valmentaja Juha Pietikäinen (vas.) sai hymyillä voittajana vaiherikkaan matsin jälkeen. Kuva: Pentti Jussila.

Topan valmentaja Juha Pietikäinen (vas.) sai hymyillä voittajana vaiherikkaan matsin jälkeen. Vaihtopenkilä pelitapahtumia jännittivät myös Jyri Erkkilä ja Roope Saranen. Kuva: Pentti Jussila.

Valkeakosken Koskenpoikien ja Toijalan Pallo-49:n nelosdivisioonan jalkapallo-ottelu sisälsi taas dramatiikkaa ja muutakin miltei paikallispelin henkeen kuuluvaa tunnelatausta.

Akaalaisten näkökulmasta katsottuna tärkeintä oli kuitenkin Topan ottama 1–2 (0-1) -vierasvoitto.

Viime keskiviikkona Apialla ei nähty tasokasta jalkapalloa. Välillä koviakin otteita ja ajoittain laadutonta tuomarityöskentelyä kylläkin. Muun muassa Ville Myllylän kaadosta rangaistusalueella alueella ei vihelletty rankkaria, vaikka Myllylän peli loppui kyseiseen taklaukseen.

Myös Joonas Saariniemen jälkipotku voidaan luokitella ulosajon arvoiseksi. Ei siis ollut tuomari Kimmo Kosusen paras päivä.

Topa sai pallon maaliin 42. minuutilla. Tässä tilanteessa Kosunen kuitenkin kumma kyllä vihelsi pelin poikki. Mikko Alahäivälää kyllä tilanteessa rikottiin, mutta hyökkääjä jatkoi pallon maaliin asti.

Ensimmäinen virallinen osuma tuli 45. minuutilla, kun Tero Tromstedt puski Ville Ojalan antaman kulmapotkun komeasti takanurkkaan.

Ottelun parhaimmistoon kuulunut Topan maalivahti Jukka Saari piti toiveita yllä torjumalla Koskenpoikien Jere Blomin rankkarin 50. minuutilla. Tasoitus tuli kuitenkin 62. minuutilla Simo Suontaustan ammuttua maalin läheisyydestä varmasti sisään.

Tunnepitoinen peli jatkui tasatilanteessa aivan viime minuutille, kunnes Jussi Nyström siirsi Topan kulmapotkun jälkeisestä tilanteesta pallon alanurkkaan. Noin viiden minuutin lisäaika oli vieraiden kannalta raastavaa. Koskenpoikien tasoituskaan ei ollut kaukana.

Voitto nosti Topan jo neljänneksi, mutta joukkueilla on eri määrä pelejä. Topalla näyttäisi joka tapauksessa olevan nyt nousuvire. Seuraavaksi sen saa kokea FC Teivo lauantaina 6.8. Kello 15 alkavassa ottelussa Toijalan Keskusurheilukentällä.

VaKP – TP-49 ottelussa tähdet Topalle jakoi Rauno Joronen Akaasta. 3: Jukka Saari, 2: Jussi Nyström, 1: Ere Salmi.

TP-49 kokoonpano: Jukka Saari, Ville Myllylä (85. Sampsa Laakso), Jussi Nyström, v ( 90+2. Juho Laine), Miikka Innala, Ere Salmi, v (86. Jyri Erkkilä, v), Tero Tromstedt, Ville Ojala (67. Roope Saranen), Jesse Järvi (C), Joonas Saariniemi, v, Janne Hevonoja, Mikko Alahäivälä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?