Antti-Jussi Oksa ja Olli Savikko ylsivät suunnistusvoittoihin

pyöräsuunnistus, Antti-Jussi Oksa
Antti-Jussi Oksa leimaa rastilla KooVeen kansallisessa pyöräsuunnistuskilpailussa. Kuva: Marjo Lalli.

Tamperelaisseura KooVee järjesti 2.7.2016 Hallilan-Lukonmäen maastossa kansalliset pyöräsuunnistuskilpailut sprintissä ja keskimatkalla. Tarpian Suunnan Antti-Jussi Oksa ja Olli Savikko olivat kilpailuissa kärjessä ja Sari Oksa suunnisti myös hyvin.

Antti-Jussi Oksa voitti H15-sarjassa sekä sprintin että keskimatkan ja oli siten myös yhteistuloksissa selvä ykkönen. KooVeen Joel Schüle ja Henrik Hihnala olivat yhteistuloksissa seuraavia. Sprintissä ero kakkoseen Henrik Hihnalaan oli minuutti ja 20 sekuntia. Keskimatkalla Antti-Jussi voitti Joel Schülen 31 sekunnilla. Kilpailussa oli 10 osanottajaa, mutta vain seitsemän selvisi kahdesta kilpailusta ilman yhtään hylkäystä.

Olli Savikko voitti H50-sarjan keskimatkan kisan 1 minuutin 48 sekunnin erolla kakkoseen OK Trianin Patric Östergårdiin. Sprintissä Olli oli ykkönen neljällä ensimmäisellä rastilla, mutta keskeytti viitosrastilla, jonne saapui kahdeksantena. Syynä keskeyttämiseen oli pyörän renkaan puhkeaminen. Yhteiskilpailun voitto jäi siten Ollille vain haaveeksi.

Sari Oksa oli D50-sarjan yhteistuloksissa viides yhteensä 7 kilpailijan kisassa. Sprintissä Sari hävisi Suunta Jurvan Heidi Korpela-Kamilalle noin neljä ja puoli minuuttia ja sijoitus oli neljäs. Keskimatkalla Sarin sijoitus oli kuudes hyvin menneen alun ja sitä seuranneen yhden ison harhailun jälkeen.