Tarpian Suunta kaksin joukkuein Lappee-Jukolassa

Jukolan Viesti
Jukolan maasto muuttui osittain kuravelliksi. Kuva: Teppo Salmia.

Tänä vuonna Jukolan Viestiä vietiin Lappeenrannassa 18. – 19.6. Tarpian Suunnalta oli kaksi joukkuetta sekä Venlojen että Jukolan viestissä.

Lauantaina ennen Venlojen kisaa sade jo kasteli kisa-aluetta. Sää ei kuitenkaan suuremmin haitannut juoksijoita oikeastaan missään vaiheessa. Maasto oli märkä, kalliot liukkaita mutta muutoin viileä sää sopi juoksemiseen eikä liika lämpö haitannut. Pilvinen yötaivas takasi myös sen, että Jukolan viestin yöosuuksilla otsalamput olivat todella tarpeeseen.

Moni viime vuosina Tarpian Suunnan joukkueissa edustaneista suunnistajista jäi nyt syystä tai toisesta pois, joten uusia tulokkaita oli varsinkin miesten osuuksilla. Yhtään varamiestä ja -naista ei matkassa ollut ja Oksan Sari lupautui miesten joukkueeseen, että saatiin joukkueet kasaan.

Tarpian Suunnan kokoonpano Venloissa oli 1. joukkueella (numero 691) Anita Laaksonen, Tarja Soini, Tuija Olli ja Tuija Haavisto ja 2. joukkueella (numero 742) Tuuli Salmia, Annika Kaukoranta, Katariina Mahkonen ja Terhi Virevesi-Risku. Jukolassa 1. joukkueessa (numero 530) olivat Pietari Korhonen, Esa Toivonen, Teuvo Formisto, Tarmo Kokko, Vesa Ijäs, Mikko Vaittinen ja Lasse Turppa. 2. joukkueen (numero 1155) kokoonpano oli Reijo Simonen, Teppo Salmia,

Jukolan Viesti
Jukolan viestiin lähdettiin otsalamppujen valossa. Kuva: Teppo Salmia.

Juha Bäck, Pekka Ketonen, Sari Oksa, Aimo Kuoppala ja Olli-Pekka Rantanen.

Kilpailunumerot määräytyvät edellisen vuoden Venlojen/Jukolan viestin lopullisen sijoituksen mukaan. Leikkimielisenä tavoitteena tarpsulaisilla on parantaa edellisen vuoden sijoitusta. Tänä vuonna sijoituksen parantaminen onnistui Venlojen 1. joukkueelta. Saa nähdä, pystyykö se ensi vuonna parantamaan sijoitustaan. Muilla joukkueilla mahdollisuudet sitä vastoin paranivat sijoituksen nostamiseksi.

Venlojen viestissä sijoitukset osuuksien jälkeen olivat 1. joukkueella 741 – 685 – 658 ja 586 ja 2. joukkueella 890 – 1010 – 907 ja 794. Jukolan viestissä sijoitukset 1. joukkueella olivat 1066 – 1010 – 968 – 844 – 764 – 681 ja 599 ja 2. joukkueella 1604 – 1512 – 1440 – 1429 – 1312 – 1249 ja 1195.

Venlojen 1. joukkueessa on jo keskeytyksettä vuodesta 2006 asti olleet mukana Anita Laaksonen, Tuija Olli ja Tarja Soini. Sama porukka oli 1998 Tarpian Suunnan Venlojen 2. joukkueen kokoonpanossa. Naistriolla on jo siis pitkät perinteet edustaa samassa joukkueessa Tarpsua. Ja hyvin ovat osuutensa suorittaneet.

Miesten joukkueista puuttui useana vuonna lähes poikkeuksetta 1. tai 2. joukkueessa aloittanut Jani Hevonoja. Kokeneita yöosuuksienkin suunnistajia kyllä Tarpsussa riittää mm. Esa

Jukolan Viesti
Tuuli Salmia valmistautumassa Venlojen lähtöön. Kuva: Teppo Salmia.

Toivonen, Reijo Simonen ja Teppo Salmia ovat usein olleet 1-2 -osuuksilla niin kuin nytkin.

Tamperelaisseurat juhlivat

Venlojen viestin voitto meni tänä vuonna Norjaan Halden SK:lle mutta Tampereen Pyrintö oli hienosti toinen ja KOOVEE neljäs. SK Pohjantähti otti pronssia. Jukolan voitto meni KOOVEE:lle, toisena oli IFK Lindingö SOK Ruotsista ja Kalevan Rasti otti pronssia. Lisää tuloksia voi katsoa Lappee-Jukolan sivuilta http://www.jukola.com/2016/

Jukolan viesti kokosi tänä vuonna joukkueita Venloihin noin 1350  ja Jukolaan noin 1700. Suunnistajia oli siis noin 17 000 vilistämässä Lappeenrannan maastossa. Lisäksi lukuisa määrä talkoolaisia, katsojia ja kannustusjoukkoja sekä huoltajia täytti kisa-alueen.

Jukolan Viesti
Venlojen lähtö tapahtui tihkusataeen siivittämänä. Kuva: Teppo Salmia.

Ensi vuonna Jukolan viesti on Joensuussa. On mahdollista, että Tarpian Suunnalla on nuori Venla-joukkue mukana ensi vuoden kisoissa. Tänä vuonna Tuuli Salmia oli kovahermoisena aloitusosuudella ja mallikkaasti selviytyi kovasta paikasta. Tuulin lisäksi Salmian Tessa, Kuopplan Elli ja Laukkasen Laura ovat siinä iässä, että he voivat osallistua Venlojen viestiin. Toivotaan, että heidät nähdään joukkueena Joensuussa.

Tuija Haavisto