Kymmenes kerta toi Sisukkaalle voiton

Unto Inkinen, Sisukas
Unto Inkinen on ollut Sisukkaalla jo kahdesti lähellä voittoa, mutta nyt napsahti kuparinen rikki lauantaina Kokemäen juhannusraveissa 3 600 katsojan edessä. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Sinnikäs yrittäminen johti lopulta tavoiteltuun tulokseen. Akaalaisen Unto Inkisen suomenhevostamma Sisukas ravasi lauantaina Kokemäellä uransa kymmenennessä kilpailussa ensimmäisen voittonsa. Aikaisemmin oli jo kertynyt kaksi kakkossijaa ja kaksi kolmosta.

Inkisen itsensä valmentama suomenhevostamma teki kisassa ennätyksensä 31,0 ja tienasi 1 500 euroa. Sen verran piti Inkisen Sisukasta patistaa, että tuomaristo muisti ikämieskuskia 36 euron sakolla kielletystä ajotavasta.

Voittoon, mutta ei suinkaan ensimmäiseen, ravasi Kokemäellä sunnuntaina akaalaisen Tallipaakari Oy:n omistama Bakels Birdland. Valmentaja Harri Koivunen ohjasti kuusivuotiaan ruunan hyvissä ajoin piikkipaikalle, joka piti maaliin saakka. Kaksi tonnia hevosen tilille uran 21:nnesta voitosta tuli ajalla 14,6a.