Inkisen hevonen toisia odotellenkin kakkonen

Unto Inkisen Sisukas (oik.) hävisi niukasti Ilkka Korven Reisu-Mettelle Turun uusitulla kaviouralla viime perjantaina.
Unto Inkisen Sisukas (oik.) hävisi niukasti Ilkka Korven Reisu-Mettelle Turun uusitulla kaviouralla viime perjantaina.

Akaalaisen Unto Inkisen omistama ja valmentama suomenhevostamma Sisukas oli lähellä ensimmäistä voittoaan perjantaina Turun raveissa. Kylmäkoskelainen ajoi hevosensa heti startista a ja venytti johdon usean valjakon mittaiseksi. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Inkinen antoi vähän merkkejä Sisukkaalle, joka alkoi kärkipaikalla odotella muita.

Takasuoralla Sisukas hiljensi edelleen, ja takajoukoista Ilkka Korven Reisu-Mette sai kärkivajakon kinni. Seuraa saatuaan Sisukas paransi tahtia, mutta samoin teki Korvenkin hevonen, ja viimeisillä metreillä Reisu-Mette teki kymmenyksen eron Sisukkaaseen.

Akaalaistamma sivusi juoksussa ennätystään 32,5. Kun rutiinia tulee lisää, ensimmäinen voittokin on varma.

Vermon perjantain lounasraveissa akaalaisen Juhani Halmeen Don Carlo Birdland ravasi kakkoseksi Ari Moilasen ajamana. Kilometriaika 15,9a oli pari kymmenystöä voittajan Grainfield Fannyn noteerausta hitaampi.

Teuvossa viime viikon tiistaina kylmäkoskelaisen Jouni Vaittisen Wiineri teki paluun totokolmikkoon. Jouni ja Juha Vaittisen omistama ruuna oli kolmas ajalla 28,0.

Mikkelissä sunnuntaina akaalaisen Conloco Oy:n omistama ja Jarkko Ristimäen treenaama Out Of Ordinary (13,7a) paineli maililla viidenneksi.