Don Carlo Birdlandille kauden toinen kakkonen

Don Carlo Birdland sijoittui Forssassa perjantaina kakkoseksi. Akaalaisen Juhani Halmeen omistukseen viime loppusyksyllä siirtyneen ruunan rattailla on tässä aikaisempi valmentaja Markku Nieminen. Kuva: Rauli Ala-Karvia.
Don Carlo Birdland sijoittui Forssassa perjantaina kakkoseksi. Akaalaisen Juhani Halmeen omistukseen viime loppusyksyllä siirtyneen ruunan rattailla on tässä aikaisempi valmentaja Markku Nieminen. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Viime vuoden lopulla akaalaisen Juhani Halmeen omistukseen ja valmennukseen siirtynyt kuusivuotias Don Carlo Birdland ravasi perjantaina Forssassa vuoden toisen kakkossijansa. Ruunan ohjia piteli Seppo Markkula ja kilometriajaksi mitattiin 16,4a. Ylivoimavoiton juoksi Mika Forssin kyytiinsä saanut tuore ruotsintuonti Madrid (16,1a).

Don Carlo Birdlandin on kasvattanut akaalainen Birdland Team Oy, ja aiemmin sitä ovat valmentaneet Markku Nieminen ja Ari Jääskeläinen. Takana on nyt 48 kilpailua, kaksi voittoa, kuusi kakkosta ja kahdeksan kolmossijaa.

Vermossa viime keskiviikkona starttasi lämminverisen ryhmäajoon varsin varovaisesti akaalaisen Timo Leivon Jaqueline Mon Ami. Laukoista kärsinyt tamma oli takajoukoissa pitkään, mutta kun Leivo lähti porukkaa kiertämään, maisemat kyllä vaihtuivat, mutta eivät niin vilinällä kuin valjakolla parhaimmillaan. Tuloksena pelaajien kakkossuosikille oli viides tila ajalla 14,2a. Juho Ihamuotila ajoi voittajaksi Velvet Girlin kilometriajalla 13,8a.

Jequeline Mon Ami on ilmoitettu ensi sunnuntaiksi Vermoon suomalais-ruotsalaisiin raveihin, joissa tamma on mukana Ruotsin Bronsdivisionenin lähdössä. Siinä ykköstä muistetaan 11 000 eurolla.

Sunnuntaina Porissa palasi pitkältä tauolta akaalaisen Pauli Luoman omistama ja valmentama Alfans Finans. Omistaja ajoi kuusivuotiaan tammansa seitsemänneksi ajalla 17,1a.