Kuulasota kukoistaa autiotalossa Toijalassa

Pelaaja vahtii talon nurkkaa.
Pelaaja vahtii talon nurkkaa.

Joka keskiviikko kello 17.00 Toijalassa järjestetään airsoft-tapahtuma. Itellan viereisessä autiotalossa ja sen ympäristössä 12–16-vuotiaat nuoret taistelevat aseilla, jotka ampuvat kuulia. He suojaavat itsensä maskeilla ja muilla varusteilla.

Pelit koostuvat yleensä kahdesta joukkueesta ja kestävät noin 20 minuuttia. Pelaaja on poissa pelistä, jos häneen osuu kuula. Peli päättyy, jos toiselta joukkueelta loppuvat pelaajat.

Metsässä taistellaan noin 2-3 tuntia. Hyvällä säällä paikalla voi olla lähes 30 pelaajaa. Mukana on useasti myös aikuisia ohjaajia.

Airsoftia pelataan suurimmaksi osaksi metsässsä.
Airsoftia pelataan suurimmaksi osaksi metsässsä.

Airsoft on osallistujien mielestä todella hauskaa. Nuoret kutsuvat airsoftia jännittäväksi ja urheilulliseksi, mutta se ei ole ilmaista. Tarvitset airsoftiin aseen, maskin ja paljon kuulia. Airsoft-aseita on kaikenlaisia, konepistooleja, rynnäkkökiväärejä, tarkkuuskiväärejä ja haulikoita. Hyvät varusteet saa 150 eurolla.

Harrastus sopii kaiken ikäisille ja kiinnostaa varsinkin poikia. Kuulat eivät satuta liikaa, ne tuntuvat nipistykseltä ja pysähtyvät vaatteisiin. Airsoftissa nuoret ulkoilevat ja saavat vauhdikkaan ja jännittävän harrastuksen. Se on täydellinen harrastus nuorelle pojalle, joka viettää liikaa aikaa sisätiloissa.

Pelaajalla on kivääri, maski, liivi sekä kypärä. Kuvan pelaajalla rynnäkkökiväärinä on AK-47.
Pelaajalla on kivääri, maski, liivi sekä kypärä. Kuvan pelaajalla rynnäkkökiväärinä on AK-47.

 

Sampo Perunka