Rapido Streamline voitti suosikkina, Wiineri yllättäjänä

Ari Moilanen ohjasti Tampereen Teivossa Rapido Streamlinen kahdeksannentoista voiton. Kuva: Rauli Ala-Karvia.
Ari Moilanen ohjasti Tampereen Teivossa Rapido Streamlinen kahdeksannentoista voiton. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Akaan ravurit ottivat tiistaina 26.4. Teivossa kaksi voittoa. Toinen sankareista oli pelaajien ja vihjaajien selvä suosikki Rapido Streamline, toinen taas isosti yllättänyt, kolmanneksi vähiten lähdössään pelattu Wiineri.

Kylmäkoskelaisen Stream Run Stablen omistama ja Juha Leinon valmentama Rapido Streamline otti Ari Moilanen ohjaksissaan juoksun haltuunsa ja merkkasi kaikki väliajat. Toinen puolikas mentiin keliin nähden rivakan ensimmäisen 500 metrin jälkeen maltillista tempoa, ja loppu pyyhkäistiin sitten Teivon sateen kastelemalla kesäradalla 16,0-kyytiä.

Ari Moilasen ajama Rapido Streamline voitti kilometriajalla 17,3 ja jätti poika ja isä Koivuset taakseen. Olli Koivunen oli toinen Make Me Happylla (17,4) ja isä-Harri kolmas Fine By Mellä (17,4).

Kylmäkoskelaisen Jouni Vaittisen treenaama ja ajama Wiineri jolkotteli omassa lähdössään häntäparissa, mutta kun kärki paukutti Teivon märkää kaviouraa yhtä verkkaisesti, Jouni Vaittinen nosti valmentamansa ruunan ohituskaistalle ja paineli ennen viimeistä kurvia härnäämään keulaa pitänyttä Henri Bollströmin Tuurin Toivoa. Kun voittajaa alettiin viimeisillä kymmenillä metreillä kuurnita, Wiineri tuli rinnalle ja Tuurin Toivolla ei ollut työkalupakissa muuta vauhdin nostoa kuin laukka. Wiinerin voittoaika oli 31,9, jolla heltisi paitsi ensimmäinen voitto sitten Forssan syyskuisen ykkösen, myös tonnin lisä palkintotilille.