Jaqueline Mon Ami teki ihmeteon

Timo Leivo sai Forssassa juhlia vaiherikkaan kisan maalissa kovan tammansa Jaqueline Mon Amin (16) voittoa. Kuva: Rauli Ala-Karvia.
Timo Leivo sai Forssassa juhlia vaiherikkaan kisan maalissa kovan tammansa Jaqueline Mon Amin (16) voittoa. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Vaikka lauantaina 2.4. Forssan T76-raveissa oli monia kovia hevosia ja hyväpalkintoisia kilvanajoja, yksi nelijalkainen keräisi kaikkien raikuvimmat suosionosoitukset.

Se ei ollut kenellekään yllätys, että akaalaisen Timo Leivon kahdeksanvuotias Jaqueline Mon Ami voittaa tammalähdön, mutta tapa, jolla valjakko sen teki, on yksi alkuvuoden hienoimpia kotimaan raviurheilussa.

Leivon tamma lähti pisimmältä takamatkalta volttilähdössä, ja laukka tuli heti. Jaqueline Mon Ami jäi kärjestä 60 metriä, ja kylmäkoskelainen hevosmies sanoi jo aikoneensa ensimmäisellä takasuoralla keskeyttää, mutta tamma oli eri mieltä.

Viimeisellä kierrokselle Jaqueline Mon Ami ohitteli edellä meneviä ja tuli Pilvenmäen pitkälle loppusuoralle viuhkan ulommaisena ja meni lopun kuin siivillä. Voittoaika oli 14,9 ja ykköspalkinto neljä tonnia.

Timo Leivo sanoi, että tasoitusajot saavat vähäksi aikaa jäädä. Hevonen ei vain tosipaikassa meinaa mennä voltista ravaamalla, vaikka valjakko kävi Forssan harjoitusraveissakin kokeilemassa, ja silloin meni yhtä hyvin kuin kotona Riverside Farmilla.

Tammalähdön kakkoseksi ravasi Tapio Perttusen Club Nord Star (15,6) ja kolmanneksi Ari Moilasen Desdemona Boko (14,9).

Akaalaisen Stream Run Stablen omistama ja Juha Leinoin valmentama Rapido Streamline (15,0a) ravasi oman lähtönsä neljänneksi. Tämän Pronssidivisioonan kisan voitti Mika Forssin Bacardi Razz (14,6a).