HIFK halusi akaalaisen Helsinkiin

Juho Pirttijoki hakee isoja minuutteja Veikkausliigasta

19-vuotias Toijalan Pallo-49:n kasvatti Juho Pirttijoki hakee alkavalla kaudella peliaikaa sarjaporrasta ylempää, kun toppari siirtyi maaliskuun vaihteessa FC Hakasta Veikkausliigassa pelaavaan Helsingin IFK:hon.

– Kyllähän siirto on todella hieno juttu, olin siirron varmistuessa innoissani. Olen kiitollinen Hakan suuntaan, että sieltä annettiin mahdollisuus siirtyä uralla eteenpäin, Pirttijoki hehkuttaa.

Juho Pirttijoki pukeutuu tällä kaudella Veikkausliiga-seura Helsingin IFK:n punaiseen paitaan.

Juho Pirttijoki pukeutuu tällä kaudella Veikkausliiga-seura Helsingin IFK:n punaiseen paitaan.

IFK oli kysellyt alustavasti Pirttijoen perään jo viime syksynä, mutta Haka käytti akaalaispelaajan sopimuksessa olleen option myös nyt alkavasta kaudesta. Helmikuun aikana keskustelut alkoivat seurojen välillä uudelleen, ja siirto astui voimaan maaliskuun alussa.

Päätavoite on kehittyä

Juho Pirttijoki uskoo, että siirto Veikkausliigaan auttaa häntä kehittymään ja ottamaan askeleita uralla eteenpäin. Ensimmäisenä tavoitteena on kuitenkin vakiinnuttaa paikka IFK:n avauskokoonpanossa.

– Olen positiivisin ja luottavaisin mielin. Itsestäni se on kiinni. Pari viikkoa olen IFK:n kanssa päässyt treenailemaan ja olen huomannut, että pärjään sielläkin, Pirttijoki kertoo.

– Pelaamisen kautta kehittyy. Nyt on uudet kuviot ja kovemmat kinkerit. Joka päivä pitää löytää itsestä parhaimpani.

Tavoitteena on alkavalla kaudella myös hankkia peliaikaa alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, jonka mukana Pirttijoki jo viime kaudella oli. Tällä viikolla akaalaistoppari lähtee nuorten maajoukkueen kanssa Puolaan harjoitusmaaotteluun.

– Tavoitteena on vetää siellä hyvin, toivottavasti pääsen pelaamaankin. Sitä kautta haen peliaikaa kesän EM-karsintamatseihin ja pyrin lyömään läpi myös nuorten maajoukkueessa, Pirttijoki kuvailee.

”Fanikulttuuri on aivan käsittämätön”

Alku uudessa joukkueessa on mennyt lupaavasti. Pirttijoki on saanut jo peliaikaa IFK:n edustusjoukkueessa Suomen Cupin ottelussa Nummelan Palloseuraa sekä harjoitusottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

– Olen pelannut omasta mielestäni niissä hyvin. Ennen Suomen Cupin ottelua olin vetänyt joukkueen kanssa yhdet treenit. Se oli aika rutiininomainen esitys, voitimme 6–0, ottelussa täydet minuutit pelannut Pirttijoki virnistää.

Helsingin IFK päätyi viime kaudella Veikkausliigassa sijalle seitsemän.

– Viime kausi näytti, että taso riittää hienosti Veikkausliigaan. Nyt joukkue vaikuttaa vielä paremmalta kuin viime kaudella. Sanotaan nyt näin, että haetaan parempaa sijoitusta kuin viime kaudella, Pirttijoki pohtii.

Akaalainen kuvailee uutta seuraansa yhtenäiseksi ja menestyksenhaluiseksi. IFK:n fanit ovat kenties Suomen intohimoisimpia.

– Fanikulttuuri on siellä aivan käsittämätön, en ole Suomessa nähnyt vastaavaa. Koko seura on ihan kuin perhettä.

Ei vielä muuttoa Helsinkiin

Vaikka Pirttijoen uusi työpaikka on Helsingissä, 19-vuotias peluri ei ole katsellut asuntoa pääkaupunkiseudulta.

– Ainakin nyt alussa kuljen sinne Akaasta. Toijalasta ei mene kuin reilu tunti junalla, ja siitä raitiovaunulla muutama minuutti stadionille, jossa pelaamme ja harjoittelemme, Pirttijoki kertoo.

– Saatan myös olla siellä hotellissa yötä, jos meillä on vaikka illalla treenit ja heti seuraavana aamuna seuraavat.

Viime kauden jälkeen Pirttijoki on ehtinyt tehdä muutakin kuin harjoitella tulevaa kautta varten, sillä kuuden kuukauden palvelus Santahaminan urheilukoulussa loppui tässä kuussa.

– Palvelin jääkärinä. Välillä oli aika rankkaakin. Jäi sieltä hyviä juttuja mieleen, mutta kyllä se välillä hajottikin, Pirttijoki virnistää.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?