T.U.F.F. sijoittui kuudenneksi junioreiden SM-kisoissa

Juniorit nostattivat henkeä ennen peliä Sipoossa.

Juniorit nostattivat henkeä ennen peliä Sipoossa.

Toijalan nuorisoseuran alaisuudessa toimiva Total Ultimate Frisbee Freaks, eli T.U.F.F., on käynyt viime aikoina aktiivisesti erilaisissa ultimate-turnauksissa.

Junioripainotteinen joukkue osallistuu lähinnä juniorikisoihin, mutta vanhemmat pelaajat olivat talvella täyttämässä toisten joukkueiden rivejä talvisarjassa, ja helmikuun lopussa ollut Tampereen talviturnaus tarjosi mahdollisuuden pelata vanhemmat ja juniorit sekaisin.  Ultimate on kontaktiton laji, jonka ansiosta useinkin näkee molemmat sukupuolet samalla kentällä, mutta T.U.F.F. on myös laittanut kentälle useamman sukupolven.

Valtaosa T.U.F.F.:n junioreista on harrastanut ultimatea vasta viime toukokuusta lähtien. Juniorit pelasivat 6.-7. helmikuuta Junnu-SM -kisoissa Sipoossa, sijoittuen kuudensiksi seitsemästä joukkueesta. Heillä oli turnauksessa kuusi peliä, ja pelaajat Saku Vintola ja Jesse Ojala keräsivät reippaasti syöttö- ja maalipisteitä, sijoittaen toiseksi ja kolmanneksi turnauksen pistepörssissä.  Kuudes sija ei kerro kuitenkaan koko tarinaa, sillä T.U.F.F. pisti esimerkiksi neljänneksi sijoittuneelle ViRHeelle kunnolla kampoihin pelin ensimmäisellä puoliajalla.

Tampereen talviturnauksessa kahden joukkueen voimin

T.U.F.F.:n juniorit sijoittuivat kuudensiksi Sipoon

T.U.F.F. sijoittui kuudenneksi  junioreiden SM-kisoissa Sipoossa.

Vanhemmista pelaajista Oskari Murto, Jesse Ojala ja Paul Brown pelasivat talvisarjan jyväskyläläisen JSW3:n riveissä, ja Laura Mäenpää vastaavasti saman seuran naisjoukkueen Sleepwalkersin kanssa. Kaikki neljä olivat merkittäviä pisteiden tekijöitä omissa joukkueissaan.

Tampereen talviturnauksessa T.U.F.F. pelasi kahden joukkueen voimin. Toinen joukkue ylsi sijalle kahdeksan, toinen joutui tyytymään viimeiseen sijaan, mutta voitti toisaalta Spirit-palkinnon hyvästä pelihengestä ja varmasti myös osittain aktiivisesta hurraamisesta katsomossa.  Mainitsemisen arvoisia suorituksia nähtiin Rasmus Jaskarilta, Helmi Dahlmanilta ja Pinja Jaskarilta, joka lähti turnaukseen vasta kuukauden pelikokemuksella.

Ronda Saarikivi, Aada Dahlman ja Jesse Ojala eivät päässeet osallistumaan kyseessä olevaan turnaukseen, sillä heidät on valittu tämän vuoden Suomen juniorimaajoukkueisiin ja heillä oli maajoukkueleiri.

12. maaliskuuta järjestetään junioreille talven viimeinen turnaus Lempäälässä, ja tällä kertaa alle 15-vuotaille on oma sarja.  T.U.F.F. lähettää yhden joukkueen tähän ”miniori”-sarjaan ja yhden tavalliseen sarjaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?