Leijona Futsalilla murheellinen lauantai

Leijonien puolustustaistelu ei riittänyt lauantaina. Uusi vahvistus Irakli Todua oikeanpuolimmaisena. Kuva: Joonas Helin
Leijonien puolustustaistelu ei riittänyt lauantaina. Uusi vahvistus Irakli Todua oikeanpuolimmaisena. Kuva: Joonas Helin

Leijona Futsal sai lauantaina Toijalan Monitoimihallille vieraita Pohjois-Pohjanmaalta. Kyseessä oli viime kauden mestari Sievi Futsal, joka on tällä hetkellä hurjassa iskussa kymmenellä perättäisellä voitollaan. Jyrän alle jäi myös leijonalauma, joka joutui nöyrtymään ylivoimaisen vastustajan edessä peräti lukemin 1–8 (1–5).

Ottelun lähtökohdat olivat akaalaisittain haastavat. Kotijoukkueen taitava serbikaksikko Nenad Veljkovic ja Jovan Stankovic olivat loukkaantuneena sivussa, ja Lempäälän miehet Yasar Elbeller ja Ukko Rimmi puolestaan pelikiellossa. Poissaolojen taakse ei kuitenkaan voi liikaa mennä. Leijonien esitys lauantaina oli yksinkertaisesti heikko. Vielä kun vastustaja edusti Suomen terävintä kärkeä, nähtiin Monarilla hieno oppitunti siitä, mitä vastustajan virheistä rankaiseminen todella tarkoittaa.

Vaikka peli oli näennäisesti tasaista, oli hyökkäysten päättämisessä suuri ero vieraiden hyväksi. Pienetkin puolustussekoilut näkyivät välittömästi tulostaululla. Ei Leijona Futsal varsinaisesti huonosti pelannut, mutta nyt pienistä virheistä maksettiin kovaa hintaa. Ja lisäksi normaalisti loisteliaasta hyökkäystyöskentelystä jäi puuttumaan tarvittava rentous. Maalipaikkoja saatiin kyllä rakennettua, mutta ainoastaan kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö sai pallon tolppien väliin.

Georgialaisvahvistus loppukaudeksi

Georgialaispelaaja Irakli Todua vahvistaa Leijonia loppukauden. Kuva: Joonas Helin.
Georgialaispelaaja Irakli Todua vahvistaa Leijonia loppukauden. Kuva: Joonas Helin.

Poissaoloista johtuen Leijona Futsal on joutunut pelaamaan viime ajat melko kapealla ringillä. Tähän ongelmaan saadaan nyt apua, kun georgialainen Irakli Todua liittyi joukkueeseen viime viikolla juuri Sievi-pelin alla. Debyyttipelin perusteella maajoukkuekokemustakin omaava Todua tulee auttamaan joukkuetta paljonkin, kunhan pääsee tutuksi joukkueen ja pelitavan kanssa.

Tällä viikolla pelikokemusta karttuu heti kahden lisäottelun verran, kun tiistaina joukkue vierailee Valkeakoskella Mad Maxin vieraana, ja lauantaina on edessä Keski-Suomen reissu. Jyväskylässä sarjavitonen KaDy isännöi silloin Leijona Futsalia.