Valppaan lentopallonaiset kärkivauhdissa

Toijalan Valpas voitti vieraissa Kalevan Lentopallon 3-2. Kuvassa hyökkäämässä Valppaan Kami Koskinen. Kuva: Markku Ruonala.
Toijalan Valpas voitti sunnuntaina vieraissa Kalevan Lentopallon. Kuvassa hyökkäämässä Valppaan Kami Koskinen. Kuva: Markku Ruonala.

Toijalan Valppaan naisjoukkue jatkoi hyviä otteitaan lentopallon naisten 2-sarjan alemmassa jatkosarjassa. Valpas kaatoi sunnuntaina 7.2. Kaukajärven salissa Tampereella Kalevan Lentopallon kakkosjoukkueen 2–3 (19–25, 23–25, 25–22, 25–17, 12–15). Voitto oli merkittävä, koska se oli tässä jatkosarjassa KaLe:n ensimmäinen tappio.

Valppaalla oli puhdas 0–3-voittokin ihan näpeissään, sillä pääosin erää hallitsivat vieraat. Kun kuitenkin KaLe vei erän, tuli neljännestä erästä vieraille vaikea. Se meni helposti kotijoukkueelle.

Jatkoa edelliselle erälle näytti tulevan viidennestäkin, jota kotijoukkue johti parhaimmillaan 7–2. Tämä oli kuitenkin herätys akaalaisille, jotka puristivat erän ja koko pelin itselleen.

– En yleensä nosta erityisesti yksittäisiä pelaajia esille, koska kokonaisuus on aina edellä minun valmennusfilosofiassani. Mutta nuoret pelaajat Satu Kallio, Kami Koskinen ja Laura Ruonala kantoivat isoa vastuuta, painotti Valppaan valmentaja Simo Syrjänen.

Valmentajalle ei myöskään sarjataulukko ole ykkösasia, vaan pelin eri osa-alueiden kehittyminen.

– Oikealla tiellä ollaan, iloitsee valmentaja.

Seuraavassa kotiottelussa sunnuntaina 14.2. Valpas kohtaa Vammalan Lentopallon. Peli Toijalan Monitoimihallilla alkaa kello 12.