Leijona Futsal kiri upeaan voittoon

Jovan Stankovic ratkaisi soolollaan voiton Leijona Futsalille reilu minuutti ennen pelin loppua. Nykke Nyströmin kuva edellisestä kotipelistä KaDya vastaan.

Jyväskyläläinen Liikunnan Riemu johti lauantaina Futsal-Liigan ottelua Monarilla jo 0–3 toisen jakson alussa, mutta niin vain Leijona Futsal osoitti jälleen kerran hurjaa sitkeyttä. Joukkue nousi maali kerrallaan rinnalle ja lopussa vielä ohikin. Kaikki kolme sarjapistettä jäivät Akaaseen upean nousun jälkeen maalein 4–3 (0-2), kun leijonat tulittivat kolme maalia viimeisen viiden peliminuutin aikana.

Voittoa voi pitää ansaittuna. Kotijoukkue oli läpi pelin niskan päällä ja loi enemmän maalintekotilanteita. Kehno viimeistely, tolpat, ja vieraiden erinomainen maalivahti pitivät kuitenkin avausjakson tuloksellisesti vierasvoittoisena.

Leijona Futsal lähti peliin poissaolojen runtelemana, kun sivussa oli pitkä liuta pelimiehiä erinäisten syiden takia. Niinpä kaksi pelaajaa pääsi tekemään debyytin tämän kauden osalta. Jesse Järvi ja Vesa Pajula esiintyivät ensimmäistä kertaa kokoonpanossa ja hyvin esiintyivätkin.

Toisen jakson alussa Riemu siirtyi siis hetkellisesti jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta jellona ei osoittanut taipumisen merkkejä. Ajassa 24:28 juurikin Järvi ahdisti Riemu-pelaajan virheeseen, jonka seurauksena pallo löytyi omasta maalista. Kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö kavensi komeasta kulmakuviosta lukemat 2–3:een nelisen minuuttia ennen loppua, mutta tämäkin oli vasta alkua.

Lopusta piti huolen Leijonien viime aikojen kuumin pelaaja Jovan Stankovic, joka ensin järjesti upealla esityöllä pirteästi pelanneen Miikka Hurmeen maalin eteen tasoittamaan pelin. Reilu minuutti ennen loppua Stankovic otti ohjat lopullisesti omiin käsiinsä katkaisemalla Riemu-hyökkäyksen, pujottamalla pallon seuraavan jyväskyläläisen jalkojen välistä ja sijoittamalla kylmänviileästi voittomaalin takanurkkaan kotiyleisön iloksi.

Seuraavaksi pohjoisten pisteiden perään

Leijona-valmentaja Pauli Jokinen hehkui tyytyväisyyttä, vaikka voitto tiukille menikin.

– Osoittaa joukkueelta valtavasti selkärankaa nousta 0–3-tilanteesta tasoihin ja ohi, vaikka maalinteon kanssa tänään tuskailtiinkin. Jesse ja Vesa saivat kauden ensimmäiset minuutit kovassa paikassa ja osoittivat heti, että ringistä löytyy leveyttä kevättä kohden mennessä. Pisteet maistuivat erityisen hyvältä, kun poissa oli useita avainpelaajia Nenad Veljkovicin johdolla, Jokinen veisteli.

Makea voitto auttoi Leijonia pitämään kuudennen sijan sarjataulukossa. Pisteitä kuitenkin kaivataan lisää, mikäli parempia sijoituksia halutaan vielä tavoitella.

Ensi viikonloppuna jaossa on kuusi kappaletta. Edessä on nimittäin pohjoisen reissu: lauantaina vastassa Oulussa on Tervarit, ja sunnuntaina poiketaan FC Kemin vieraana. Noilta leveyspiireiltä ei ole liiemmin pisteitä haettu, joten nyt olisi erinomainen hetki muuttaa tätäkin perinnettä.