Valppaan lentopallonaiset kaatuivat virheisiinsä

Toijalan Valppaan naislentopalloilijat tekivät tukun virheitä, jotka osaltaan ratkaisivat ottelun Valkeakosken Isku-Veikkoja vastaan. Kakkossarjan alemman jatkosarjan  peli viime sunnuntaina Toijalan Monitoimihallilla päättyi vierasvoittoon 1–3 (20–25, 26–28, 25–21, 23–25.

Avauserässä vierasjoukkue oli tasaisemmilla esityksillään hallitsevampi osapuoli. Valpas pysyi mukana siihen asti, kun Isku-Veikot iskivät tilanteeksi 18–21. Tämän jälkeen Valpas ei päässyt lähemmäs kolmea pistettä.

Parempaa oli kotijoukkueen esitys kakkoserässä. Erässä nähtiin kotijoukkueen Kami Koskisen kahdeksan pisteen syöttöputki. Hyvistä suorituksista huolimatta kolme eräpalloakaan eivät tuoneet toivottua tasoitusta. Niinpä erät olivat tämän jälkeen 0–2.

Kolmannen erän kotijoukkueen naiset käänsivät väkisin itselleen. Leveimmillään Valppaan johto oli 20–11. Isku-Veikot tulivat vielä tuntumaan 23–21, mutta kotijohto piti erävoittoon.

Trilleriä riitti päätöseräänkin. Valpas aloitti hyvin ja oli erän keskivaiheilla pienellä takamatkalla. Ratkaisuvaiheissa oltiin vielä 23–23-tilanteessa. Viidettä erää ei nähty, sillä vieraat hoitivat ratkaisupallot itselleen.

– Vastaanotto sekä pehmeät ratkaisut verkolla olivat pelin kompastuskivet, kertasi kotijoukkueen valmentaja Simo Syrjänen pelin ratkaisuvaiheita.

Ottelun parhaina palkittiin Valppaalta Kami Koskinen ja Isku-Veikoilta Marita Rautio. Lohkoon tuli muutoksia viikonloppuna, sillä Ylöjärven Ryhti luopui sarjasta. Sunnuntaina 24.1. Valpas kohtaa Supi-Volleyn vieraskentällä.