Antti-Jussi Oksa voittoon Kuusamossa

Riisikkalassa asuva Antti-Jussi Oksa edustaa hiihtosuunnistuksessa Pirkkalan Hiihtäjiä. Kuva: Tarja Antola

Riisikkalassa asuva Antti-Jussi Oksa edustaa hiihtosuunnistuksessa Pirkkalan Hiihtäjiä. Kuva: Tarja Antola

Pirkkalan Hiihtäjiä hiihtosuunnistuksessa edustava akaalainen AnttiJussi Oksa avasi hiihtosuunnistuskauden vuoden ensimmäisenä viikonloppuna Kuusamon Vuokatissa voittoisasti. Antti-Jussi voitti H16-sarjassa sekä lauantain sprintin että sunnuntain keskimatkan.

Sprintissä eroa toiseksi tulleeseen Kouvolan Suunnistajien Henrik Asklöfiin kertyi 40 sekuntia. Seuratoveri Vilhelm Toivonen oli kolmas ja Valkeakosken Hakan Ilmari Aho neljäs. Antti-Jussi oli kakkossijalla parilla ensimmäisellä rastilla, mutta loput neljä rastia menivät kärjessä. Sarjassa oli viisi kilpailijaa.

Keskimatkalla Antti-Jussi johti kisaa alusta alkaen 11 rastin ja linnuntietä viiden kilometrin radalla. Lyhintä reittiä pitkin radan pituudeksi tuli seitsemän kilometriä. Maalissa eroa kakkoseen Henrik Asklöfiin oli kertynyt jo lähes puolitoista minuuttia. Vilhelm Toivosen ja Ilmari Ahon kohtaloksi keskimatkalla tuli hylkäys.

Antti-Jussi Oksa oli myös selvä ykkönen yhteistuloksissa yli kahden minuutin erolla sarjan kakkoseen.

Riisikkalassa asuvan Antti-Jussin ei alun perin pitänyt osallistua Kuusamon kilpailuun, vaan keskittyä harjoitteluun kotimaastoissa. Mutta heikko lumitilanne Etelä-Suomessa muutti suunnitelmia.

Jorma Karvonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?