Apilan Pallosalamalle ylivoimavoitto

Ensin kiihdytyksessä katapultin nopeudella kärkeen, sitten suosiolla keulapaikka Viksun Tytölle, sen jälkeen sisäradalla kakkosena aina viimeiseen kaarteeseen saakka. Kun kiritilaa löytyi, suunta ulkoradoille ja ruudikkaalla loppukirillä voitto.

Akaalaisen Perttu Pohjolan treenaama seitsemänvuotias ori Apilan Pallosalama hallitsi keskiviikkona 16.9.  Vermossa enintään 32 000 tienanneiden kylmäveristen ryhmäajoa Oiva Käsnänen rattaillaan. Voitto tuli ajalla 25,2a, ja tili karttui kolmella tonnilla.

Apilan Pallosalama on nyt päässyt ikuisen kakkosen vuodestaan. Voitto oli kauden toinen, ja kakkostiloja tältä vuodelta taulussa seisoo neljä. Koko uran voitoissa keskiviikkoiltana tuli täysi tusina täyteen.

Akaalaisia oli mukana Teivossa tiistaina, mutta kotiin viemisiä ei juuri kertynyt. Timo Leivo oli matkassa Don Maurizion kanssa. Leivo juoksutti kovassa alkuvauhdissa (08,0) Maukkaa kolmannella radalla, ja se maksoi lopussa niin, että Don Maurizio oli maalissa seitsemäs ajalla 14,8a.

Kylmäkosken raviveteraani Unto Inkinen oli Teivossa kolmatta kertaa kilpailleen Sisukkaan kanssa. Valjakko meni startista omille teilleen ja hankki parhaimmillaan jo 30 metrin etumatkan, mutta lopussa askel alkoi painaa, ja Porissa edellisessä startissa kolmanneksi ravannut kuusivuotias tamma oli yhdeksäs, toki ennätyksellään 34,9. Unto Inkinen ei ole enää poikanen, sillä ikävuosia valmentaja-ohjastajalla on jo 74.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?