Pelit siirtyvät Viialaan

Entiset Topan junnut maksavat kiitollisuudenvelkaansa

Jarkko Joela toivoo lauantaisesta entisten Topa-junnujen turnauksesta onnistunutta tapahtumaa, joka saisi myös jatkoa tulevina vuosina.

Jarkko Joela toivoo lauantaisesta entisten Topa-junnujen turnauksesta onnistunutta tapahtumaa, joka saisi myös jatkoa tulevina vuosina.

Vuonna 1980 syntyneissä Toijalan Pallo -49:n junioreissa aloittanut Jarkko Joela jatkoi jalkapalloilua ikävuodet 11–18 Valkeakosken Hakassa ja sen jälkeen Topan edustusjoukkueessa noin kolmekymppiseksi. Viime vuonna Hakan 80-luvulla syntyneiden juniorijoukkueet kokoontuivat kamppailemaan mestaruudesta Valkeakoskelle, ja Joelaa harmitti, kun hän ei päässyt mukaan. Mies päätti pelata varman päälle. Kun vastaavan tapahtuman järjestää itse ja kotikaupunkiin, pääsee takuulla kentälle.

Ainakin kolme ja mahdollisesti neljä Topan 1970- ja -80-lukujen vaihteessa syntyneiden junnujoukkuetta kohtaavat toisensa lauantaina 25. heinäkuuta Viialan urheilukentällä. Tapahtuma alkaa kello 10, ja Jarkko Joela arvelee, että kukin peli kestää noin puoli tuntia.

Pelien jälkeen joukkueet peseytyvät ja ruokailevat ja palaavat sitten kentälle seuraamaan Topan edustusjoukkueen ottelua, joka alkaa kello 15.

Sekä ex-junnujen ottelut että Topan sarjapeli oli tarkoitus pelata Toijalassa, Akaan keskusurheilukentällä, mutta kentän myöhästyneen remontin vuoksi nurmelle ei vielä päästä.

Osallistumismaksut junnutoimintaan

Jarkko Joelan mukaan koko tapahtuman ajatus ja teema on sekä takavuosien että nykyisten tukijoukkojen kiittäminen ja kunnioittaminen.

– Maksamme velkaa -teemalla tässä mennään. Erityisesti maksamme velkaa vapaaehtoisille eli vanhemmille, tuomareille ja muulle talkooväelle, jotka ovat mahdollistaneet niinkin hyvän harrastuksen kuin jalkapallo näinkin pienessä kylässä ja hyvissä puitteissa, Joela sanoo.

Tapahtumalla kerätään myös rahaa Topan nykyisten junnujen toiminnan tukemiseksi. Pelaajat ovat keränneet osallistumismaksuja paikallisilta yrityksiltä, ja osa on luvannut raottaa myös omaa lompsaansa.

– Kun joukkueita on soiteltu kasaan, jotkut ovat sanoneet, että eivät pääse pelaamaan, mutta maksavat kuitenkin maksun. Lahjoitus on tarkoitus luovuttaa Topan juniorijaostolle edustuksen pelin puoliajalla.

Rennolla otteella tai sitten ei

Jarkko Joelan mukaan entisten junnujen kohtaamisissa ei välttämättä ole tuomareita ollenkaan, koska niitä ei välttämättä tarvita.

– Pelit voivat olla hyvinkin leikkimielisiä ja rentoja, tai sitten hyvinkin totisia. Kunhan saadaan ensimmäinen tapahtuma järjestettyä, jatkossa tämä on varmasti helpompaa. Kesä on parhaimmillaan ja kaikilla muutakin tekemistä, mutta jengi voi myös haluta tulla käymään Toijalassa muulloinkin kuin markkinoilla, Joela uskoo.

Maksamme velkaa -teemalla järjestettävän tapahtuman ottelut ovat ensimmäiset Akaan keskusurheilukentällä sen jälkeen, kun kentän pintaremontti valmistuu.

Maksamme velkaa -teemalla järjestettävän tapahtuman ottelut ovat ensimmäiset Akaan keskusurheilukentällä sen jälkeen, kun kentän pintaremontti valmistuu. Maanantaina nurmi oli vielä leikkaamatta ja kentän rajat maalaamatta.

Oman 1980–81 syntyneiden joukkueen kovuuteen hän ei täysin rinnoin usko.

– En oikein. Kaikki on raavittu kasaa, mitä on saatu. 1982–83 syntyneistä nuorempia en uskaltanut kysyä mukaan, että olisi edes jotain saumaa. Toisaalta 1960-luvun ikäluokatkin ovat jo kyselleet tästä ja aikovat osallistua ensi vuonna.

Jarkko Joela kuuluisi itse periaatteessa sairastuvalle mutta arvelee, ettei vihreän veran kutsua voi vastustaa.

– Minulla on polvet niin tohjona, että lääkäri on kieltänyt pallon potkimisen ja jopa juoksemisen, mutta eiköhän sitä kokeilla, kun kunnolla lämmittelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?