Fc Mietokastike kesätauolle sarjakolmosena

Ennen vuotuista kesätaukoa Kuutosessa pelaava Fc Mietokastike kävi hakemassa vieraspisteen Tervakosken nurmelta, jossa Pato 2 kaatui lukemin 1-4.

Tervakoskella pelattu kamppailu oli tuttuakin tutumpaa Mietokastiketta. Ensimmäisen 30 minuuttia joukkueen oma pelaaminen ei meinannut löytää selkeää linjaa, mutta tämän jälkeen alkoi tutuksi käynyt varma rutiinisuoritus. Mietokastike sai jälleen uutta verta kentälle, kun loukkaantumisestaan selvinnyt Juha Mönttinen teki ensiesiintymisensä valkopaitaisten puolustuslinjassa.

Juha Hevonoja rankaisi kotijoukkuetta ensimmäisen kerran ennen taukovihellystä ja puoliajalle oli mukava lähteä huilaamaan lukemissa 0-1.

Toinen puoliaika lähti taas hieman takkuillen liikkeelle, mutta vierasjoukkueen oma taso löytyi kuitenkin melko nopeasti. Hevonoja ja Henri Johansson tekivät ihmeitä lyhytsyöttöpelillä. Padon puolustuslinja joutui rikkomaan  16-alueen sisällä, josta seurasi pallo pilkulle. Johansson viimeisteli heikommalla jalallaan nöyryyttävän zipin keskelle ja tilanne oli 0-2.

Pato ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kavensi pelin 1-2:een. Tämän enempää Pato ei kyennyt Fc Mietokastiketta läikyttämään. Peli muuttui nopeasti valkoisten dominoinniksi ja paikkoja sateli toistensa perään.

Kotijoukkueen maalivahti piti joukkuettaan kyydissä pitkään, kunnes Mietokastike sai vapaapotkun 20 metristä ja jälleen Hevonojan leijalaukaus liiteli tavoittamattomasti vastustajan verkkoon. Vielä hieman ennen päätösvihellystä huikeaan maaliputkeen noussut puolustuksen lukko Henri Vilpas viimeisteli päätöslukemat 1-4.

Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, vaikka kotijoukkue haki henkistä yliotetta läpi ottelun likaisilla tempuillaan. Etelä-Amerikan mestaruusturnauksesta tutuksi käynyt ”sormitemppu” nähtiin livenä, vaikka erotuomarilta se menikin ohi. Mietokastikkeelle ei tällaisilla ala-arvoisilla tekosilla ole suurta merkitystä.

Seuraavan kerran Fc Mietokastikkeen voi nähdä tositoimissa Lastumäen kentällä lauantaina 18.7. kello 14, kun vastaan asettuu Fc Loppi.