Elämän leipä

Profile Image of Akaan Seutu

Minkälaisesta leivästä sinä pidät? Pidätkö kenties täyteläisestä ruisleivästä vai mutusteletko mieluummin pehmeää ranskanleipää? Meillä on monia erilaisia makumieltymyksiä. Makuasioista ei voi kiistellä, kaikki ovat oikeassa oman makumieltymyksensä suhteen.

Mutta leipien ravintoarvoista saadaan jo tutkittua faktaa. Siinä ei mielipiteet muuta tutkimustuloksia.

Toinen on terveellisempää kuin toinen. Siinä olemme kaikki samalla viivalla, että ravintoa tarvitsemme jokainen.Leipä onkin hyvä ravinnon lähde niin ruumiimme ravitsemiseen kuin hengellisen elämäämme.

Leivällä pysyt hengissä, varsinkin elämän leivällä.

Mitä on elämän leipä? Se on leipää, josta saat elämää ja jopa ikuista sellaista Leipää, jonka jälkeen ei tule enää ikinä nälkä.

Eikö kuulostakin hienolta?

Uskomatonta mutta totta, tällaista leipää on olemassa. Ehkäpä sitä löytyy jo valmiiksi sinunkin kaapistasi.. Nyt mietit mitä leipää tuli viime kauppareissulla ostettua, eikä nuo Vaasan ruisleivätkään niin mahtavilta näytä, vaikka hyviä ne ovatkin. Tämä leipä ei välttämättä löydy sieltä samalta hyllyltä.

Onko sinulla ollut raamattu pölyttymässä kirjahyllyn perällä vai onko se kenties ollut ahkerassa käytössä? Jos et vielä ole tutkinut tuota ihmeellistä kirjaa, nyt on aika ruveta lukemaan sitä. Sieltä nimittäin löytyy elämän leipä.

Elämän leipä on Jeesus Kristus. Raamatussa kerrotaan Johanneksen evankeliumissa 6:35 seuraavasti: Jeesus sanoi heille: ”Minä olen elämän leipä. Sille, joka tulee minun luokseni, ei koskaan tule nälkä ja sille, joka uskoo minuun, ei koskaan tule jano”. Ei koskaan nälkä eikä jano. Ihan huippua!

Mutta sitten onkin yksi kysymys. Leipää syödään, mutta miten voin syödä Jeesusta? Eihän Jeesus enää elä enkä ole mikään kannibaali. No, kyllä Jeesus elää ja voi hyvin tälläkin hetkellä. Hän on taivaassa Isän Jumalan luona ja voimme kokea elävää yhteyttä Häneen tänäkin päivänä.

Raamattu kertoo Jeesuksesta ja Jeesus elää raamatun kautta. Raamattua lukemalla ravitsemme itseämme elävällä sanalla, joka uudistaa ja puhdistaa sisimpämme oivaltamaan elämän oikeita totuuksia. Totuuksia, jotka antavat meille ikuisen elämän. Tätä, ystävä hyvä, olen tarjoamassa sinullekin tässä kirjoituksessa. On kauheaa olla jatkuvassa nälässä ja etsiä mistä saisi hyvää ravintoa. Tänäkin päivänä monet ihmiset yrittävät tyydyttää tuon Jumala kaipuun, nälän, ihan väärillä asioilla. Elämän saa kyllä kulumaan kokeilemalla paljon erilaisia asioita, mutta toivon että löytäisit todellisen elämän leivän pikaisesti, ennen kuin on liian myöhäistä.

Jeesuksesta saat todellisen sisällön elämääsi ja raamattua lukemalla löydät elämääsi sitä leipää, jonka jälkeen olet niin kylläinen, ettei koskaan enää tule nälkä. Älä tavoittele kaikkea tämän ajan katoavia asioita, vaan sitä todellista elämän leipää, josta tulet kylläiseksi.

Yltäkylläistä ja hyvää kesää!

Pasi Jokiaho

Kirjoittaja on Viialan helluntaiseurakunnasta