Apilan Pallosalama voitti Vennin ajon

Akaalaisen Perttu Pohjolan valmentama Apilan Pallosalama voitti juhannuksena Kokemäellä suomenhevosten pääkilpailun, Vennin ajon. Seitsemänvuotias moninkertaisen ravikuninkaan Vieskerin poika sivusi 2.100 metrin tasoitusajossa ennätystään 27,3. Hevosta ajoi Oiva Käsnänen.

Akaan Kylmäkoskella asuva Perttu Pohjola on amatöörivalmentaja, jolla on takanaan 53 kilpailua. Niistä on tullut voittoja viisi, saman verran kakkostiloja ja vielä neljä kolmatta sijaa Valmennettavat ovat kuitanneet palkintoina 11.665 euroa, josta juhannuksen voitto oli tuhat euroa.

Apilan Pallosalaman omistaa Mikko Enoranta Ky Ruovedeltä. Hevoselle Kokemäen kisa oli vuoden toinen, koko uran aikana kilpailuja on kertynyt 48. Hevonen on kerännyt palkintoina reilut 24.000 euroa.

Akaalaisen Perttu Pohjolan valmentama ja Oiva Käsnäsen ajama Apilan Pallosalama loimitettiin Kokemäellä Venni ajon voittajana.

Akaalaisen Perttu Pohjolan valmentama ja Oiva Käsnäsen ajama Apilan Pallosalama loimitettiin Kokemäellä Venni ajon voittajana.

Kokemäen B-ponien ravilähdössä akaalaisen Terhi Lipposen omistama Båtarens Dina ravasi viidenneksi Ida Marttilan ohjastamana. Ruotsissa syntyneellä Gotlannin Russ -rotuisella ponilla on kilpailuja takana jo 84 ja voittojakin täysi tusina. Suomessa Kokemäen kisa oli ponitammalle kolmas.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?