Junnupäivässä miteltiin taitoja ja tavattiin idoli

24Junnupäivä 6
Valkeakosken Nappulaliigan (siniset paidat) ja Toijalan Pallo-49:n F8-junnut kohtasivat viheriöllä.

Viialan Peli-Veikkojen perinteinen junnupäivä kokosi lauantaina Haihunkosken kentän täyteen nuoria jalkapallon pelaajia perheineen. Yhteensä 12 joukkuetta pelasi toisiaan vastaan. E10- ja F8-ikäiset pelaajat nauttivat selvästi pelitunnelmasta.

Toijalan Pallo-49:n riveissä pelaava Aapo Porra oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa.

– Olin maalissa ekassa pelissä, ja voitimme sen, E10-junnuissa pelaava poika hymyilee suupielet korvissa.

Hän on pelannut seurassa vasta reilun vuoden verran. Kotona oli kyllä tullut pelailtua jo aikaisemmin, ja seurassa pelaavat kaverit houkuttelivat myös Aapon mukaan.

– Tässä pääsee ulkoilemaan ja nauttimaan pelaamisesta. Turnaukset ovat kivoja, kun saa pelata monta ottelua samana päivänä.

Tampereen Pallo-Veikkoja puolestaan edusti Onni Viitaniemi, joka pelasi nuorempien F8-sarjassa. Hän on pelannut neljävuotiaasta asti. Poika potkii palloa kesät talvet, ja tapahtumia on helposti viisikin viikossa.

– Parasta jalkapallossa on, että se on joukkuepeli ja siinä saa tehdä maaleja. Tein pelissä äsken kaksi maalia.

Tuija-äiti sanoo, että pojan peliharrastuksen myötä kierretään ympäri Suomea.

– Viiala on onneksi mukavan lähellä Tamperetta, Tuija Viitaniemi naurahtaa.

Nimmareita idolilta

Peli-Veikkojen juniorivastaava Veli-Matti Heinonen kertoo, että seurassa pelaa tällä hetkellä lähes 150 junioria viisi- ja kuusivuotiaat pallokoululaiset mukaan lukien.

– Olemme saaneet tänä vuonna tyttöjä mukaan hyvin, heitä on kolmisenkymmentä. Tänä keväänä saimme muodostettua toisenkin tyttöjoukkueen. Myös pallokoululaisten määrä on kasvussa, heitä on yli 40, Heinonen selittää.

Hän on tyytyväinen myös siihen, että nyt on saatu ensimmäistä kertaa samassa ikäryhmässä joukkueet sekä piirin haastesarjaan että kilpasarjaan. Näin pelaajille saadaan omantasoisia pelejä.

Turnauksen väliajalla pelattiin Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran välinen D12-poikien piirisarjan ottelu.

– Tällä haluamme tuoda esille pelaajapolkua. Meidän seurassa pelataan E11-junnuihin asti. Sen jälkeen motivoituneimmat ja taitavimmat pelaajat ohjataan Hakan suuntaan. Siellä pelaa monia meidän seuran kasvatteja.

Peli-Veikkojen F8-junnujen valmentaja Mikko Harju sanoo, että pelaajilla on harjoitukset kahdesti viikossa. Tähän päälle tulevat vielä pelit, joten sekä pelaajilla että valmentajilla riittää kiirusta. Myös vanhempien panostusta tarvitaan.

Turnauksen palkinnot tuli jakamaan Viialasta kotoisin oleva Kalle Multanen, joka pelaa FC Hakan edustusjoukkueessa. Hän keräsi heti ympärilleen lauman faneja, jotka halusivat nimikirjoituksen tai kuvan itsestään julkkiksen kanssa.

– Ihan hyvillä mielin olen, kohta on takana kolmasosa kaudesta. Henkilökohtainen tavoitteeni on voittaa maalikuninkuus. Joukkueen tähtäimessä on tietysti, että nousisimme ensi vuodeksi Veikkausliigaan.

24Junnupäivä 7
Valkeakosken Nappulaliigan (siniset paidat) ja Toijalan Pallo-49:n F8-junnut kohtasivat viheriöllä.
24Junnupäivä 2
Turnauksen väliajalla pelattiin Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran välinen D12-poikien piirisarjan ottelu.
24Junnupäivä 5
Onni Viitaniemi kokeili pelien väliajalla taitojaan pallotutkassa, jossa piti potkaista pallo mahdollisimman kovaa kohti tutkaa.
24Junnupäivä 4
Mio Tammi on osallistunut junnupäivään takavuosina, mutta tähän turnaukseen kohta 11 vuotta täyttävä poika on jo liian vanha. Sen sijaan hän testasi taitojaan pallotutkassa.
24Junnupäivä 3
Aapo Porra oli maalissa, kun hänen joukkueensa voitti pelinsä.
24Junnupäivä 1
Ville Valkeakosken Nappulaliigasta halusi ottaa selfien Kalle Multasen kanssa.