Toijala Lentiksessä pitkiä perinteitä ja ensikertalaisia

Toijala Lentis järjestettiin jo 36. kerran.

Toijala Lentis järjestettiin jo 36. kerran.

Viikonloppuna kentät pöllysivät ja pallot lentelivät Toijalassa jo 36. kerran Toijala Lentiksen merkeissä. Yhteensä 72 joukkuetta nautti tapahtuman iloisesta tunnelmasta ja pelasi rentoa lentopalloa 18 kentällä kuudessa eri sarjassa Matinpuiston kentällä.

Ylimmässä, miesten B-sarjassa valta vaihtui, kun kolme edellistä voittoa vienyt Rekolan Raikas taipui kolmannelle sijalle Varissuon Urheilijoiden ja Huhmarin Hakan kiilattua ohi.

– Kohtuullisen hyvin nytkin menivät pelit. Tyytyväisiä olemme, kukaan ei ollut naama väärinpäin pelien jälkeen, ReRan kapteeni Juha Kärkkäinen kertoi.

Kärkkäinen ei ainakaan itse ota pelejä ja niiden tuloksia liian vakavasti.

– Itselle pääasia on, että pääsee pelaamaan ja että kaikilla on mukavaa.

Rekolan Raikkaalla on Toijala Lentiksessä jo pitkät perinteet.

– Muistaakseni tämä on joukkueelle jo 34. kerta. Tänä vuonna oli kaksi joukkuetta, yksi sekasarjassa ja yksi miesten B:ssä. Aiemmin on ollut miesten ja naisten sarjoissa joukkueet, mutta nyt oli ensimmäistä kertaa sekajoukkuekin, Kärkkäinen kertoi.

Niin ikään kahdella joukkueella, mutta lyhyemmillä perinteillä oli liikkeellä myös miesten C-sarjassa sekä sekasarjassa pelanneet Pelastuslaitos ja Pelastuslaitos 2, jotka koostuivat Pirkanmaan pelastusalan ammattilaisista.

– Yksittäisiä pelaajia on meiltä ollut täällä ennenkin, mutta nyt oli ensikertaa varsinaisesti Pelastuslaitos joukkueena, miesten C-sarjassa pelannut Sami Ahola kertoi.

ReRalla on turnauksessa pitkät perinteet. Kolmen vuoden voittoputki katkesi tänä vuonna.

ReRalla on turnauksessa pitkät perinteet. Kolmen vuoden voittoputki katkesi tänä vuonna.

Pelastuslaitoksen joukkueiden pelaajista moni oli pelannut turnauksessa aiempina vuosina muissa joukkueissa, mutta mukana oli myös paljon uusia kasvoja.

– Halusimme hakea henkeä, että olemme samaa joukkuetta ja pelaamme omalla porukalla. Siksi meillä on toinenkin joukkue, jotta kaikille löytyy joukkue, Ahola kuvaili.

Kova tuuli puhalsi pitkin viikonloppua

Sää oli Toijalan Valppaan järjestämän turnauksen ajan suhteellisen hyvä, vaikka etenkin lauantaille osui sadekuurojakin.

– Ei haitannut yhtään, vaikka veti pilveen ja tuli vesitippoja. Peli tempaisee niin sisään, että kelin vaihtumista ei edes huomaa, Ahola totesi.

Viikonloppuna oli myös kova tuuli, mikä pöllytti hiekkaa kentällä ja toi otteluihin oman lisämausteensa.

– Tuuli kiusasi eniten, mutta se teki peleistä oikeastaan tasaisempia. Kun sai pallon verkon yli, oli jo vahvoilla, Ahola totesi.

Kärkkäinen taas ei huomannut tuulen vaikuttaneen peliinsä.

– Ainakaan miesten peleissä tuuli ei häirinnyt, naisten puolella saattoi jonkin verran vaikuttaa, Kärkkäinen pohti.

Hävityt ottelut tai vaihteleva keli eivät masentaneet kumpaakaan pelimiestä.

Turnauksessa ei kanneta kaunaa, päättyivät pelit miten vain.

Turnauksessa ei kanneta kaunaa, päättyivät pelit miten vain.

– Tärkeintä on yhteishenki. Täällä kaikki on yhtä suurta perhettä, eikä olla vihamiehiä keskenään. Kaikkien on mukava pelata, Kärkkäinen mietti.

– Yhteinen hauskanpito on tärkeää. Joukkue nivoutuu täällä yhteen ja kaikilla on hauskaa. Yleisilme tapahtumassa oli oikein iloinen. Meidän ensikertalaisetkin sanoivat, että ovat vuoden päästä ilman muuta mukana, akaalainen Ahola komppasi.

Otteluohjelma tuotti murheita

Ilmoittautuneita joukkueita turnauksessa oli peräti 13 enemmän kuin viime vuonna. Lopulta 74 ilmoittautuneesta joukkueesta paikalle saapui lauantaina 72 joukkuetta, kun pari ilmoittautunutta jätti tulematta.

– Vaikka joukkueita oli enemmän, sarjoissa joukkueiden määrät menivät hassusti, mikä vaikeutti otteluohjelman tekemistä, Toijalan Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen kertoi.

Otteluohjelma tuotti muutenkin ylimääräistä vaivaa järjestäjille. Koska joukkueet sekasarjasta sekä miesten C-sarjasta jättivät tulematta, jouduttiin ohjelmat laatimaan uudestaan.

– Jos joukkue jättäytyy pois, niin olisi mukava, jos edes ilmoitettaisiin. Ehkä tähän pitää jatkossa varautua.

Otteluohjelma tuotti myös negatiivista palautetta järjestäjille. Yksi joukkueista koki lohkojaon epäreiluksi ja kävi siitä sanomassa myös Roiniselle.

– Kaikkia ei voi miellyttää, mutta pahoittelin kuitenkin tilannetta. Jos kaikista joukkueista vain yhdellä on mielipahaa, niin kai se on ihan hyvin jo, Roininen totesi.

Viikonlopun aikana puhalsi ajoittain navakka tuuli.

Viikonlopun aikana puhalsi ajoittain navakka tuuli.

Vessanpyttyjen määräkin ilmoitettava

Tämän vuoden Toijala Lentiksen järjestelyt aloitettiin helmikuussa, jolloin alettiin muun muassa kerätä käsiohjelmaan mainoksia.

– Moni luulee järjestelyjen olevan vain sitä, että tullaan paikalle ja pystytetään verkot. Todellisuudessa pitää löytää mainostajat, kerätä talkoolaiset, miettiä kaikki tavarat ja sitten vielä koko byrokratia, Roininen totesi.

Byrokratian Roininen mainitseekin suurimmaksi haasteeksi tapahtuman järjestelyissä.

– Jo viime vuodesta byrokratian määrä on noussut älyttömästi. Lupien saanti on vaikeutunut huomattavasti. Meidän piti ilmoittaa sekin, kuinka monta vessanpönttöä täällä on, Roininen päivitteli.

Juha Kärkkäisen mukaan turnausväki on yhtä perhettä.

Juha Kärkkäisen mukaan turnausväki on yhtä perhettä.

Viikonlopun aikana myös aurinko helli ajoittain lentopalloväkeä.

Viikonlopun aikana myös aurinko helli ajoittain lentopalloväkeä.

Parhaimmillaan Toijala Lentiksessä on ollut yli 100 joukkuetta.

Parhaimmillaan Toijala Lentiksessä on ollut yli 100 joukkuetta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?