Carmen Birdland paiskasi ison yllätyksen

Carmen Birdlandilla on takanaan 31 kilpailua, joista voittoon on päättynyt kuusi. Hannu Kamppuri (kuvassa) on ajanut melkein kaikki tamman kisat. Teivossa tiistaina ohjaksissa oli Taneli Säde. Kuva: Rauli Ala-Karvia.
Carmen Birdlandilla on takanaan 31 kilpailua, joista voittoon on päättynyt kuusi. Hannu Kamppuri (kuvassa) on ajanut melkein kaikki tamman kisat. Teivossa tiistaina ohjaksissa oli Taneli Säde. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Akaalaisen Juhani Halmeen omistamaan ja valmentamaan Carmen Birdlandiin eivät pelaajat Teivossa tai kotona nettipelien äärellä tiistaina 26.5. uskoneet, sillä voittajapelissä seitsemänvuotias Don Giovannin tytär oli toiseksi vähiten pelattu.

Nuori Taneli Säde ohjasti akaalaistammaa koko matkan johtaneen Don Herkuleksen perässä. Kun viimeisessä kaarteessa tuli tilaa, Säde pani vilkun oikealle ja kierrätti Carmen Birdlandin kolmatta rataa loppusuoralle, jossa akaalaisen Birdland Teamin kasvattama ravuri tuli myrkyllisellä kirillä maalipaalulle ensimmäisenä.

Juhani Halmeelle tiistainen voitto oli ravivalmentajana yksi rahakkaimmista, sillä hevosen tili karttui 1 200 eurolla. Tällä vuosikymmenellä ainoastaan Carmen Birdlandia valmentaneella Halmeella on treenarina takana 167 starttia, joista voittoja on 10, saman verran kakkosia ja 13 kolmatta sijaa.

Samassa lähdössä akaalaisen Conloco Oy:n omistama Out Of Ordinary (15,9a) oli valmentajansa Jarkko Ristimäen ohjastamana neljäs.