Leijona Futsal aloittaa pudotuspelit lauantaina

Leijona Futsalin serbivahvistus Nenad Rancic teki Futsal-liigan runkosarjassa kaikkien aikojen syöttöennätyksen.
Leijona Futsalin serbivahvistus Nenad Rancic teki Futsal-liigan runkosarjassa kaikkien aikojen syöttöennätyksen.

Futsal-Liigan runkosarja saatiin pakettiin viime viikonloppuna. Leijona Futsalin osalta se tarkoitti vierailua Hyvinkäälle, jossa vastaan asettui jo aiemmin sarjasta putoamaan tuomittu PS Villa. Vauhdikkaassa ja avoimessa pelissä Leijona nappasi vierasvoiton maalein 5–10 (2–5). Sarjan nelostila oli varmistunut jo aiemmin, joten sikäli pelissä ei enää panosta ollut.

Ottelun hahmoksi nousi Jesse Järvi, joka sairastapausten myötä sai näytönpaikkansa ykkösketjussa. Uran ensimmäinen liigamaali ei suinkaan jäänyt ainoaksi, vaan Jesse tykitti saman tien hattutempun ja tehot 3+1.

Muita tehomiehiä olivat Jussi Nyström 2+2, Stefan Krstic 2+1 ja Nenad Rancic 1+3. Rancic päätyi huipputehoillaan 17+33 koko sarjan pistepörssin kolmoseksi ja teki samalla liigan kaikkien aikojen yhden kauden syöttöennätyksen.

Monari täyteen lauantaina

Runkosarja on nyt siis ohi, ja on aika kääntää katseet pudotuspeleihin. Futsal-Liigassa kärkijoukkueet saivat järjestyksessä valita omat vastustajansa puolivälieriin. Sievi Futsal otti pohjoisen paikallistaistoon vastustajaksi Oulun Tervarit. Jyväskylässäkin nähdään paikallispeli KaDyn ja Riemun kesken.

Ilveksen valittua omaksi vastustajakseen Someron Voiman jäi Leijona Futsalille odotetusti se ennakolta kaikkein vaikein vastus eli espoolainen GFT.

– GFT on rutinoitunut liigajoukkue ja aina parhaimmillaan keväisin, joten vaikeita pelejähän näistä tulee. Puolustuspään täytyy olla erittäin tiivis, ja maalintekoon kaivataan sopivassa suhteessa röyhkeyttä ja rentoutta. Huikeaa futsal-draamaa edessä, ennakoi pelejä Leijona-valmentaja Pauli Jokinen.

Puolivälierät käynnistyvät lauantaina 4.4. kello 15 Toijalan Monitoimihallilla. Tulevana sunnuntaina pelataan Espoossa, ja mikäli tarvetta on, kolmas ottelu pelataan Toijalassa ensi viikon keskiviikkona kello 19. Jatkoon puolivälieristä mennään siis kahdella voitolla.