Klaara Leponiemi hiihti jälleen SM-pronssia

Klaara Leponiemi sunnuntain kilpailun viimeisessä nousussa. Kuva: Jarkko Leponiemi.

Klaara Leponiemi sunnuntain kilpailun viimeisessä nousussa. Kuva: Jarkko Leponiemi.

Viialan Virin Klaara Leponiemen mitaliputki jatkui viikonloppuna nuorten SM-hiihdoissa Kokkolassa. 16-vuotias akaalainen hiihti sunnuntaina 17-vuotiaiden tyttöjen perinteisen hiihtotavan viidellä kilometrillä SM-pronssille aikaan 16.32,2. Eroa voittajaan oli 19,6 ja hopeamitalistiin 12,5 sekuntia. Lauantaina viiden kilometrin vapaan tyylin kisassa Klaara sijoittui viidenneksi.

– Lauantaina minulla ei ollut yhtään isku päällä. Kisa ei mennyt ihan nappiin, vaikka sinänsä olikin tyytyväinen sijoitukseen. Sen sijaan sunnuntain kisassa olo oli paljon parempi, Klaara toteaa.

Sunnuntaina piti alun perin hiihtää kymmenen kilometriä, mutta lauhan sään takia matka kutistui puoleen. Sunnuntaina lämpömittari näytti seitsemää plusastetta.

– Harmitti, että kymppi vaihtui viiden kilometrin pikamatkaksi. Kymppi olisi sopinut minulle paremmin, koska tykkään pidemmistä matkoista. Kilpailussa kierrettiin kahteen kertaan 2,5 kilometrin reitti, joka minun mielestäni oli liian helppo. Reitillä oli vain yksi iso nousu, joka noustiin kaksi kertaa.

Virin hiihtäjä haaveilee tänä talvena vielä osallistumisesta SM-hiihtojen naisten 30 kilometrin vapaan kisaan Rukalla maaliskuun lopulla.

Talven jälkeen Klaara Leponiemi vaihtaa hiihdon juoksuun, jossa tärkeitä koitoksia ovat nuorten SM-maantienjuoksut sekä SM-maastot. Pitkiin matkoihin keskittynyt Klaara juoksi viime keväänä myös ensimmäisen maratoninsa aikaan 3.25.

– Päälajia on vaikea sanoa. Hiihto on lajina monipuolisempi, kun taas juoksussa olosuhteet ovat paremmat ainakin silloin, kun on huonompia talvia. Lisäksi hiihdossa vaikuttavat välineet, kun taas juoksussa vaikuttavat periaatteessa vain lenkkarit. Molemmat lajit ovat tosi tärkeitä.

Klaara Leponiemi sijoittui SM-pronssille myös 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa Keminmaassa vajaat pari viikkoa sitten.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?