Akaan ruuna palaa tasolleen

Viime vuoden lopulla huiman kuuden voiton putken raviradoilta rakentanut Rapido Streamline ei vielä tänä vuonna ole päässyt ykkösten makuun, mutta tiistaina Teivossa tuli kauden toinen kakkostila.

Kahdeksanvuotiaan ruunan omistaa Stream Run Stable Akaan Kylmäkoskelta, ja hevosta valmentaa nykyisin porilainen Pasi Santikko. Kuskien liigaa johtava Ari Moilanen ohjasti ruotsalaissyntyisen ruunan kakkoseksi ajalla 15,5a. Antti Teivaisen ohjastama Armani Cates (15,1a) oli lähdössä aivan omaa luokkaansa, ja harvassa jonossa tultiin maalin muutenkin, sillä Kylmäkosken ruuna jätti kolmanneksi ehtinyttä Harri Koivusen True Blueta kahdeksan kymmenystä.

Teivon koelähdössä nähtiin kiinnostava tuttavuus, kun akaalaisen Janne Uotilan omistama ja Vesa Uotilan valmentama neljävuotias tamma Misty McCool teki hyväksytyn suorituksen ajalla 20,7. Kuskina oli Harri Koivunen.

Misty McCoolin isä on ennätyksekseen 10,4a juossut amerikanranskalainen Hot Shot Knick. Misty McCool on emänsä Misty Rainin ensimmäinen ja viimeinen varsa, sillä emä kuoli puoli vuotta varsomisen jälkeen.