Leivo räväytti suomenhevosellakin

 Timo Leivo on ohjastanut 455 kilpailussa 79 voittoa ja 92 muuta totosijaa. Tässä ajokkina on Don Maurizio, joka oli Teivossa tiistaina neljäs.


Timo Leivo on ohjastanut 455 kilpailussa 79 voittoa ja 92 muuta totosijaa. Tässä ajokkina on Don Maurizio, joka oli Teivossa tiistaina neljäs.

Akaalaista Timo Leivoa on voitu pitää konepesun kestävänä lämminverimiehenä, mutta nyt taika on murtunut. Leivo toi helmikuun alussa Forssan koelähtöön viisivuotiaan suomenhevosruunansa Jori Pollean, joka tiistaina Teivossa tuli ensimmäistä kertaa tositoimiin ja ravasi kakkoseksi hyvällä asenteella.

Leivo ajoi Joihurin pojan heti kärkeen saaden peräänsä Antti Tupamäen Tähti-Auran. Kilometri jäljellä hevosten järjestys vaihtui, ja maalin tultiin samoissa asetelmissa, vaikka muutkin yrittivät pakkaa sekoittaa. Jori Pollean on kasvattanut urjalalainen Kimmo Kortesato. Ruunan debyytti toi ajan 35,7.

Tutummassa yhteydessä Leivo oli lämminveristen 2 100 metrin ryhmässä, jossa Don Maurizio johti juoksua loppusuoran lähes puoliväliin. Sen jälkeen rintama vyöryi ohi kolmen valjakon voimin. Don Maurizio oli maalissa neljäs kilometriajalla 15,4a.

 

 

Timo Leivo on ohjastanut 455 kilpailussa 79 voittoa ja 92 muuta totosijaa. Tässä ajokkina on Don Maurizio, joka oli Teivossa tiistaina neljäs.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?