Birdland Teamilta taas lupaava kaksivuotias

Mika Forss ohjasti Capo Birdlandin viimeisillä kymmenillä metreillä väkisin Ilkka Korven ajaman Le Tissierin ohi. Kuva: Rauli Ala-Karvia.
Mika Forss ohjasti Capo Birdlandin viimeisillä kymmenillä metreillä väkisin Ilkka Korven ajaman Le Tissierin ohi. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Akaalainen Birdland Team on lähettänyt Suomen kaviourille 72 lämminveristä ravuria. Birdland-kasvatit ovat tänä vuonna juosseet lähes 180 kilpailussa ja ottaneet 15 voittoa sekä yli 30 himmeämpää totosijaa. Tämä kausi ei ole mennyt aivan edellisen tahtiin, mutta uusia hevosia on tulossa.

Urjalassa Markku Niemisen valmennuksessa oleva kaksivuotias Capo Birdland ravasi nuorten lähdössä Teivossa ensin kakkoseksi, sen jälkeen laukka pilasi menon Forssassa, mutta Teivossa 18. marraskuuta oli tuloksena kakkostila.

Turussa maanantaina Capo Birdland oli pelaajien suosikki. Mika Forssin ohjastama varsa kuitenkin sekaantui heti volttilähdön jälkeen laukalle ja jäi kauas muista taakse. J.S. Photon ruunattu poika kuitenkin nousi sitkeästi kohti keulaa. Kahdelle karkulaiselle Yasmine Girlille ja Golden Babklle se ei voinut mitään mutta otti sisulla kolmostilan ajalla 19,2. Edellisessä startissa hevonen noteerasi maililla ennätyksensä 17,8, mutta nyt oli juostavana täysi matka eli 2 100 metriä.