Mikä on totuus?

Profile Image of Akaan Seutu

Eräs kuuluisa maaherra kysyi valheitten keskellä: ”Mikä on totuus?” Jos et halua tietää mikä on totuus, älä lue tätä kirjoitusta, älä koskaan lue Raamattua, älä koskaan mene kirkkoihin, rukoushuoneisiin tai paikkoihin, missä julistetaan evankeliumia totuudesta, eli Jeesuksesta. Maaherra Pilatuksen kysymykseen: ”Oletko sinä juutalaisten kuningas?” Jeesus vastasi: ”Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta. Jos se kuuluisi tähän maailmaan, minun mieheni (palvelijani, 38 käännös) olisivat taistelleet, etten joutuisi juutalaisten käsiin. Mutta minun kuninkuuteni ei ole peräisin täältä.” ”Sinä siis kuitenkin olet kuningas?” Pilatus sanoi. Jeesus vastasi: ”Itse sinä sanot, että olen kuningas. Sitä varten minä olen syntynyt ja sitä varten tullut tähän maailmaan, että todistaisin totuuden puolesta. Jokainen, joka on totuudesta, kuulee minua.” (Joh.18:36,37). Pilatus tiesi, että Jeesus oli kateudesta jätetty hänen käsiinsä. Rooman valtuuttamana tuomarina hän totesi Jeesuksen syyttömäksi, pesi kätensä väkijoukon nähden ja sanoi: ”Minä olen syytön tämän miehen vereen. Tämä on teidän asianne.”(Matt. 27:24). Ihmispelko ja kansan suosion tavoittelu, johti hänet tekemään väärän tuomion, oikeusmurhan.

Ihmiset haluavat tehdä oman mielensä mukaisia jumalia. Jumala (Jahve) sanoo: ”Voiko ihminen tehdä itselleen jumalia? Eivät ne ole mitään jumalia!” Sen tähden minä osoitan heille mahtini ja voimani, minä näytän sen heille tässä ja nyt. He tulevat tietämään, että minä olen Herra.” (Jer.16:20, 21).

Jumala sanoo: ”Astu toki esiin loitsuinesi ja runsaine taikoinesi! Niiden parissahan olet puuhaillut nuoruudestasi saakka – ehkäpä voit saada avun, ehkä pelotat pahan pois! Olethan uuvuksiin asti harjoittanut taikojasi. Astukoon siis esiin sinua puolustamaan nuo taivaan jaottelijat ja tähtien tähyäjät, jotka aina uuden kuun tullen ilmoittavat, mikä sinua odottaa! Katso, he ovat kuin olkia, tuli polttaa heidät, he eivät voi pelastaa edes itseään sen liekistä.” (Jes.47 :12-14). Sanoma koski muinaista Babyloniaa.

Raamatun alusta sen loppuun kulkee punaisena lankana sovituksen sanoma Jeesuksesta Kristuksesta. Kaikilla Jumalan sanan julistajilla on vastuu: ”Papin suun tulee jakaa tietoa, hänen huuliltaan odotetaan opetusta. Hän on Herran Sebaotin sanansaattaja. (Mal.2:7). Turvaatko sinä epäjumaliin, loitsuihin ja taikoihin? Sinulle saatetaan kertoa, jopa papin kaulusten takaa, että se koski sitä aikaa ja Raamattu on siltä osin vanhentunut. Yritetäänkö Jumalasta tehdä narri? Jumala (Jahve) ei muutu. ”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.” (Matt. 24:35). Jumala tahto on, että evankeliumi julistetaan totuudessa, ei kuulijoita mielistellen. Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.”(Joh.14:6). Joulun sanoman kertoo. Seimenlapsesta tuli kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra. Ihmisen pelastaja, iankaikkiseen elämään.

Hyvää Joulun odotusta ja siunausta vuodelle 2015.

Reino Tanner,

senioripastori Toijalan helluntaiseurakunta