Winter’s Iceman taipui viime kymmenillä

Suursuosikkina kolmevuotiaiden lämminveristen Kymenlaakso-ajoon lähtenyt urjalalaisen Markku Niemisen tallissa valmennettava Winter’s Iceman eli Kimi teki hienon kisan raskaimman jälkeen, mutta joutui maalisuoralla vaipumaan neljänneksi.

Ari Moilanen ajoi yli 130 000 euroa jo keränneen ruunan 800 metrin jälkeen johtavan Midnight Hourin rinnalle kuolemanpaikalle. Kirikierroksella Niemisen suojatti sai yliotteen, ja lopussa tultiin tasaisesti. Ulkoratoja kaksinkamppailijoiden ohi vyöryi kuitenkin kolmen hevosen siipi, joka Esa Holopaisen Speed Sniperin johdolla pääsi Winter’s Icemanin edelle. Neljäs tila toi Niemisen valmentamalle ja Johanna Kyläkosken hoitamalle Love Youn ruunatulle pojalle viiden tonnin kaurarahat.

Niemisen raviviikko toi muutakin kuin neljänsiä sijoja. Vermossa keskiviikkona sekä Harmi’s Frido (14,7a) että Ratu Palmea (18,1a) ottivat voitot ja tienasivat yhdessä neljä tonnia.

Kouvolassa Niemisen valmentama Fun Vacation (18,5) oli Kymenlaakso-ajon lohdutuskilpailussa toinen ja Don’t Mess With Me (18,5) kolmas. Forssassa sunnuntaina talliin tuli kakkostila ensimmäisen kilpailunsa juosseella Lady Redcapilla (19,8a), jota ajoi Niemisen tallilla työskentelevä Oiva Käsnänen.